Alimentele care scad colesterolul. Ce trebuie inclus în dietă
Publicat pe 12.01.2019 la 20:18 Actualizat pe 12.01.2019 la 20:27
Un regim de alimentaţie nesănătos este una dintre cauzele principale ale unor valori ridicate ale colesterolului. Există numeroase alimente care scad colesterolul şi care nu ar trebui să lipsească de pe lista de cumpărături.
Un regim de alimentaţie nesănătos este una dintre cauzele principale ale unor valori ridicate ale colesterolului. Există numeroase alimente care scad colesterolul şi care nu ar trebui să lipsească de pe lista de cumpărături.
Migdale: Aceste alimente bogate în grăsimi nesaturate pot creşte valorile colesterolului bun (HDL), în timp ce reduc nivelul colesterolului rău (LDL). Mai mult, grăsimile nesaturate pot împiedeca oxidarea colesterolului rău, prin urmare ajută la diminuarea numărului cazurilor de boli de inimă.
Ulei de măsline: Este bogat în antioxidanţi şi grăsimi monosaturate şi ajută la scăderea colesterolului rău. Beneficiile uleiului de măsline se explică prin conţintul bogat de polifenoli care acţionează atât ca antioxidanţi, cât şi ca agenţi anti-inflamatori.
Fulgi de ovăz: Dintre toate cerealele integrale, ovăzul este cea mai bună sursă de fibre solubile. Reduce colesterolul şi diminuează abilitatea celulelor din sânge să rămână în interiorul pereţilor vaselor de sânge. Doza zilnică necesară ar trebui să fie de 10 grame de fibre solubile pe zi. Un sfert de cană de fulgi de ovăz la micul de dejun îţi oferă 5 grame de fibre.
Afine: Sunt bogate în antioxidanţi, care pot contribui la sănătatea inmii prin reducerea nivelului de colesterol rău.
Avocado: Este un aliment bpogat în grăsimi monosaturate care reduc colesterolul rău şi trigliceridele şi cresc nivelul colesterolului bun.
Roşii: Licopenul din roţii nhibă producerea de colesterol rău şi stimulează distrugerea celulelor de grăsime de pe vasele de sânge.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.S.