Trei rețete sănătoase care conțin semințele de chia

Trei rețete sănătoase care conțin semințele de chia © Pexels

Semințele de chia sunt foarte sănătoase și extrem de volatile atunci când vine vorba de folosirea lor în rețete. Dacă ai rămas în pană de idei și te-ai hotărât să mănânci corect, îți propunem trei rețete simple, cu semnințe de chia.

Icre de chia

Această rețetă este perfectă pentru cei care nu consumă carne, dar nici produse din pește și reprezintă un aperitiv ideal pentru o masă între prieteni. Pune semințe de chia într-un vas și toarnă apă peste ele. Adaugă zeamă de lămâie și lasă-le să absoarbă apa, până când amestecul devine gelatinos. Apoi adaugă puțin ulei, pentru un gust autentic de icre și adaugă puțnă ceapă.

Budincă de chia cu mango

Procedează la fel ca în cazul icrelor de chia, însă nu adaugă lămâie. Pune semințele de chia într-un bol și lasă-le 10-15 minute să absoarbă apa. Apoi, adaugă mango feliat și puțină esență de vanilie, pentru mai multă savoare. Această rețetă se poate realiza cu orice tip de fruct. Doar lasă-ți imaginația să zburde și cu siguranță îi vei surprinde pe cei dragi. 

Budincă de chia cu ciocolată și fructele de pădure

Ai poftă de ciocolată, însă cu toate acestea cauți o rețetă sănătoasă? Budinca de chia cu fructe și puțină ciocolată este ideală. Budica se realizează simplu, doar lăsând semințele la îmnuiat în puțină apă, apoi tot ce trebuie să faci este să adaugi fructele de pădure și ciocolata. 

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro