Cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de cireșe. Se prepară rapid!
Publicat pe 18.05.2019 la 10:55 Actualizat pe 18.05.2019 la 10:59
Dulceața de cireșe este una dintre cele mai îndrăgite deserturi! Perfectă pentru clătite, dar și pentru papanași și chiar ideală de a fi servită goală, ca și desert, aceasta se prepară rapid și nu ai nevoie de un buget mare pentru a cumpăra cele necesare.
Dulceața de cireșe este una dintre cele mai îndrăgite deserturi! Perfectă pentru clătite, dar și pentru papanași și chiar ideală de a fi servită goală, ca și desert, aceasta se prepară rapid și nu ai nevoie de un buget mare pentru a cumpăra cele necesare.
Pentru a prepara dulceață de cireșe nu ai nevoie de prea mulți bani, ci doar de răbdare. Rețeta noastră de azi este cea mai gustoasă și cea mai rapid de preparat, iar răbdarea este necesară numai pentru a curăța cireșele de sâmburi, dacă este nevoie!
Ingrediente:
1300 g cireșe
750 g zahăr
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Cireșele se spală bine, după care se pun într-o cratiță și se acoperă cu zahăr. Se țin în frigider câteva ore, de preferat minim 5, până ce își lasă puțină zeamă, după care cratița se pune la fiert, la foc mic.
Spuma care se formează în timpul fierberii se curăță ori de câte ori este nevoie, iar când nu se mai formează spumă, se adaugă zeama de la o lămâie și se amestecă ulșor cu o lingură de lemn. Când consistența începe să fie din ce în ce mai solidă, dulceața se pune fierbinte în borcane spălate și uscate, după care se capsează și se răstoarnă cu capacul în jos.
R.D.