Cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de cireșe. Se prepară rapid!

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de cireșe. Se prepară rapid! © pixabay.ro

Dulceața de cireșe este una dintre cele mai îndrăgite deserturi! Perfectă pentru clătite, dar și pentru papanași și chiar ideală de a fi servită goală, ca și desert, aceasta se prepară rapid și nu ai nevoie de un buget mare pentru a cumpăra cele necesare.

Pentru a prepara dulceață de cireșe nu ai nevoie de prea mulți bani, ci doar de răbdare. Rețeta noastră de azi este cea mai gustoasă și cea mai rapid de preparat, iar răbdarea este necesară numai pentru a curăța cireșele de sâmburi, dacă este nevoie!

Ingrediente:

1300 g cireșe 

750 g zahăr

zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cireșele se spală bine, după care se pun într-o cratiță și se acoperă cu zahăr. Se țin în frigider câteva ore, de preferat minim 5, până ce își lasă puțină zeamă, după care cratița se pune la fiert, la foc mic. 

Spuma care se formează în timpul fierberii se curăță ori de câte ori este nevoie, iar când nu se mai formează spumă, se adaugă zeama de la o lămâie și se amestecă ulșor cu o lingură de lemn. Când consistența începe să fie din ce în ce mai solidă, dulceața se pune fierbinte în borcane spălate și uscate, după care se capsează și se răstoarnă cu capacul în jos. 

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro