Ruladă cu brânză și șuncă. Rețetă simplă pentru un aperitiv pe gustul tuturor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 24.08.2022 la 09:09
Actualizat pe 24.08.2022 la 09:09
Rulada cu brânză și șuncă este gustarea aperitiv care cucerește pe oricine, astfel că nu vei da greș dacă o incluzi pe masa ta chiar și la evenimente mai importante în familie. Rețeta este extrem de simplă și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente ca gustul să fie perfect.
- Ruladă cu brânză și șuncă
- O rețetă simplă pentru un aperitiv perfect
Dacă vrei un aperitiv mai special, dar simplu de făcut în același timp, rulada cu brânză și șuncă este alegerea perfectă. Prepararea blatului nu-ți va da bătăi de cap, iar întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de o oră. Urmează rețeta de mai jos, iar rulada aperitiv cu brânză și șuncă va deveni preferata ta!
Rețetă de ruladă cu brânză și șuncă
Ingrediente
Blat
4 ouă
80 g făină albă
20 g amidon de porumb
pătrunjel verde
100 ml smântână
puțină sare
o linguriță rasă praf copt
Umplutură
o cutie și jumătate brânza Philadelphia (simplă sau cu verdeață)
șuncă de pui sau porc
Mod de preparare
Vei începe cu separare albușurilor de gălbenușuri, apoi vei mixa albușurile cu sare până devin spumă. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și se adaugă peste albușuri. Peste amestecul de ouă adaugi și amestecul uscat de făină, praf de copt și amidon.
Vei amesteca de jos în sus până se omogenizează, apoi încorporezi frunzulițele de pătrunjel verde.
Otava de 28/32 cm o vei tapeta cu hartie pentru copt și vei turna în ea amestecul, pe care îl vei nivela ușor. Tava se dă la cuptorul preincalzit, la 175 grade C, și se lasă până când rulada prinde culoare.
Apoi, scoți tava din cuptor și rulezi foaia coaptă cu tot cu hârtia de copt și o lași așa la răcit. După ce s-a răcit, desfaci rulada și desprinzi hârtia de copt treptat, în timp ce derulezi.
Pe foaia de ruladă vei întinde uniform un strat de cremă de brânză și vei pune pe deasupra, peste tot, felii de șuncă. După ce termini, presezi ușor cu mâinile și rulezi.
Rulada se dă la rece pentru cateva ore, apoi se poate felia.
Citește și: Ruladă cu sos de roșii. Rețeta perfectă pentru sezonul cald