Ruladă cu sos de roșii. Rețeta perfectă pentru sezonul cald
Publicat pe 01.08.2022 la 23:46 Actualizat pe 01.08.2022 la 23:46
Dacă vrei să-ți delectezi papilele gustative și să pregătești o rețetă delicioasă, atunci încearcă rulada cu sos de roșii. Este un preparat perfect pentru sezonul cald și nu este deloc greu de gătit. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține o rețetă delicioasă.
- Cum se pregătește rulada cu sos de roșii
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de ruladă cu sos de roșii este un preparat delicios, iar cum roșiile sunt legume de sezon este ideal să ne bucurăm din plin de ele. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
Ruladă cu sos de roșii - rețetă
Ingrediente:
-800 gr de carne de porc
-100 ml de vin alb sec
-2 cepe
-100 gr de kaiser
-1 ardei gras
-200 gr de suc de roşii
-250 gr de roşii decojite în suc de roşii
-3-4 linguri de ulei
-2-3 căţei de usturoi
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se spală bine carnea și se taie încât să obțineți o felie groasă de aproximativ un centimetru. Se bate uşor carnea cu ciocanul de şniţele şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Se stropeşte felia de carne cu vin şi se lasă la rece pentru aproximativ 10-15 minute.
Se călește ceapa tocată foarte mic și kaiserul tăiat felii într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă și ardeiul cu roșiile tăiate cubulețe. Se lasă la fiert până când sosul scade și apoi se condimentează după gust cu sare și piper.
Compoziția creată se pune pe felia de carne și se rulează ușor. Carnea se leagă cu ață, apoi se prăjeşte în ulei pentru câte 8-10 minute aproximativ pe fiecare parte. Rulada prăjită se pune într-un vas termorezistent. Se adaugă peste ea 3-4 linguri de apă şi se coace în cuptorul încins pentru încă 30-40 minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, se desfac aţele şi se pune sucul de roşii cu usturoiul pisat cu sare peste carne. Rețeta este gata și se servește atât caldă, cât și rece.
Citește și: Garnitură de cartofi gratinați. Cea mai simplă și delicioasă rețetă, pas cu pas