Salată panzanella. Rețeta vegetariană pe care trebuie să o încerci vara aceasta
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.07.2022 la 23:12
Actualizat pe 09.07.2022 la 23:12
Salatele sunt extrem de sărace în calorii și bogate în fibre. De aceea, te mențin sătul mai mult timp și favorizează pierderea în greutate. Așadar, dacă vrei să te menții, să te saturi și să te bucuri de un gust fresh, trebuie să încerci salata panzanella. Gustul este unul unic și e foarte ușor de preparat!
- Rețeta perfectă pentru zilele toride
- Este gata într-un timp foarte scurt
- Rețetă tradițională italienească
Cel mai bun moment pentru a mânca salata este înainte de felul principal sau ca masă în sine, deoarece este cât se poate de sațioasă. Mai mult decât atât, această salată menține digestia sub control.
Rețeta vegetariană pe care trebuie să o încerci vara aceasta
Ingredientele acestei salate conțin vitamina A, vitamina C, beta-caroten, calciu, acid folic, fibre și fitonutrienți. Aceste legume sunt o alegere bună pentru o dietă sănătoasă deoarece nu conțin colesterol.
Mai mult decât atât, colagenul prezent în organism este activat de nutrienții din legume. Acest lucru este important pentru a menține pielea fără riduri. Acesta este doar unul din motivele pentru care ar trebui să mănânci mai multe salate, mai ales pe timpul verii.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă vegetariană!
Ingrediente:
- 250 grame pâine veche de câteva zile
- 1 ceapă
- 1 legătură busuioc
- 350 grame roșii cherry
- 2 roșii mari
- ulei de măsline extravirgin
- oțet
- sare și piper
- 1-2 căței usturoi
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
1. Se taie pâinea bucățele și se poate transforma în crutoane, la cuptor. Se pun crutoanele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară pe deasupra ulei de măsline, usturoi, verdețuri și se amestecă foarte bine.
2. Se întroduce tava în cuptor până când bucățelele de pâine se rumenesc. După ce s-au răcit, se așază într-un bol. Roșiile se taie pe jumătate și se adaugă și ele. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă timp de 2 minute.
3. Se prepară un dressing simplu, din ulei de măsline extravirgin, oțet, sare și piper și se toarnă peste salată. Se acoperă și se lasă la rece aproximativ 30 de minute și apoi este gata de servit.
Citește și: Rețeta de papanași moldovenești a Simonei Gherghe. Vedeta prezintă modul de preparare al desertului