Sărmăluțe în foi de varză la cuptor. Rețeta din generație în generație
Publicat pe 22.10.2022 la 15:10 Actualizat pe 22.10.2022 la 15:10
Sarmalele sunt un deliciu pentru toți românii și se găsesc adesea pe masa gospodinelor. Dacă îți dorești un preparat gustos, noi îți prezentăm rețeta de sărmăluțe în foi de varză la cuptor, care este ușor de realizat și pe placul familiei tale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Sărmăluțe în foi de varză la cuptor
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Sărmăluțele nu lipsesc de pe masă românilor, iar gospodinele aleg de fiecare dată să gătească acest preparat delicios. Dacă îți dorești o rețetă simplă și ușor de realizat, noi îți prezentăm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când prepari sărmăluțele în foi de varză la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Sărmăluțe în foi de varză la cuptor
Ingrediente:
- 2 capatani de varza murata
- 1,4 kilograme carne de porc tocata
- 1 ceapa mai mare(150g) sau 2 cepe mai mici
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui pentru calit
- 120 grame orez pentru sarmale, spalat in 2-3 ape
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare si piper negru macinat
- 200 grame afumatura, bacon, kaizer sau costita afumata de porc
- cateva boabe de piper
- 1-2 frunze de dafin
- 2-3 crengute de cimbru verde sau uscat
- apa fierbinte pentru fiert
Mod de preparare:
Desfacem foile de varză și le punem la desarat în apă rece, iar între timp o schimbăm de 2-3 ori, iar apoi pregătim frunzele pentru sarmale. Într-o tigaie punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa pe care o călim timp de două minute la foc mediu.
Punem orezul la spălat și o lăsam tot două minute, iar la final adăugăm boiaua și lăsăm pe foc timp de un minut, iar apoi o lăsăm la răcit pentru câteva minute. Frământăm carnea de porc cu amestecul de ceapă, orez, sare, piper și boia.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius, împachetăm sarmalele le așezăm în tavă, iar peste stratul de varză punem felii de bacon dar și printre rândurile de sarmale și deasupra. Adăugăm boabele de piper, frunze de dafin, crenguțele de cimbru, iar mai apoi turnam apă fierbinte. Punem deasupra un capac și dăm la cuptor pentru trei ore, iar între timp mai adăugăm apă fierbinte ori de câte ori este nevoie. Poftă bună!
Citește și: Cât orez se pune la 1 kilogram de carne pentru sarmale. Trucul să-ți iasă perfecte