Secretul gospodinelor pentru cel mai cremos și delicios piure. Cum trebuie să-l prepari
Publicat pe 13.11.2023 la 10:42 Actualizat pe 13.11.2023 la 10:43
Piureul de cartofi se pregătește rapid, iar acesta poate fi adăugat lângă alte preparate. Puține persoane știu cum să-l pregătească cremos și gustos, astfel că noi îți dezvăluim secretul gospodinelor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a ieși un preparat delicios!
- Cum să pregătești cel mai cremos piure
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Piureul de cartofi se pregătește repede, astfel că gospodinele apelează de fiecare dată la această garnitură atunci când prepară fripturi sau alte bunătăți. Dacă vrei să obții și tu un piure cremos și extrem de delicios, ai nevoie de următoarele ingrediente, dar trebuie să ții cont de sfatul cel mai important.
Cum să pregătești cel mai cremos piure
Se pune la fiert un kilogram de cartofi albi în apă rece cu sare. După ce cartofii au fiert, se scurge apa și se mai lasă puțin pe foc pentru a se usca, pentru a absorbi mai mult lapte și unt și piureul va ieși mai cremos. Se adaugă pe foc 250 de ml de lapte cu 50 grame de unt. Cartofii se zdrobesc bine și se adaugă laptele și untul.
Ingredientul cu care să înlocuiești laptele sau untul la piure pe timp de post
Pe 15 noiembrie începe Postul Crăciunului, iar gospodinele prepară preparate specifice acestei perioade. Dacă vrei să pregătești și tu un piure de post delicios, iată cu ce poți înlocui untul și laptele!
Ingrediente:
- cartofi, în funcție de cantitatea de piure pe care vreți să o obțineți
- o cană de apă
- margarină
Mod de preparare:
Cartofii trebuie tăiați în bucățele mici, asta pentru a fierbe mai rapid. Trebuie să vă asigurați că au fiert suficient cartofii, pentru a se pisa cât mai bine. După ce ai pisat cartofii, adăugă o cană de apă în care au fiert cartofii, în locul laptelui.
După ce ai înlocuit laptele cu o cană de apă, pune margarină în locul untului. Amestecă bine, iar mai apoi îl poți servi.
Citește și: Ingredientul cu care să înlocuiești laptele sau untul la piure pe timp de post. Asa îl faci la fel de cremos