Secretul langosilor pufoşi. Rețeta cu care nu o să dai greș
Publicat pe 22.03.2022 la 21:11 Actualizat pe 22.03.2022 la 21:11
Ți-e dor de gustul autentic al dulciurilor din copilărie?! Ei bine, acum este momentul potrivit pentru a-ți răsfăța papilele gustative cu o porție de langosi pufoși, bineînțeles, secretul celor mai buni fiind chiar la noi. Iată rețeta pas cu pas!
- Rețeta de langosi pas cu pas
- Cum să faci langoși pufoși
Ai încercat și tu toate rețetele de langoși, dar niciodată nu ți-au ieșit la fel de pufoși cum îi făcea bunica în copilărie?! Noi îți spunem care este secretul, dar și rețeta!
Secretul langosilor pufoşi. Rețeta cu care nu o să dai greș
Te-ai întrebat mereu care ar putea fi secretul unor langosi reușiti? Acum este momentul adevărului și trebuie să știi că, de fapt, totul constă în modul de preparare al aluatului, dar şi în modul în care sunt prăjiţi în ulei încins.
Ei bine, iată trei sfaturi de care trebuie să ții cont pentru o porție de langoși pufoși:
- chiar dacă aluatul iese moale, nu adăuga făină;
- după ce fiecare langoş a crescut pe masa de lucru, trage uşor de marginile lor;
- prăjeşte-i în mult ulei încins, astfel încât aluatul să nu atingă fundul tigăii;
Ingrediente:
- 500 gr făină
- 100 ml ulei
- 350 ml apă călduţă
- 1 plic de drojdie uscată
- un vârf de cuţit de sare
- foarte puţin zahăr
Mod de preparare:
Într-un vas potrivit, se amestecă zahărul cu drojdia şi cu apa călduţă, iar apoi se lasă deoparte în jur de 10 minute. Se pune făina într-un lighean şi se face o adâncitură în mijlocul ei, unde se toarnă mixul și se începe frământatul. În momentul în care aluatul devine compact şi omogen, este gata.
Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi se lasă într-un loc călduţ, la dospit. După ce a crescut, se unge cu ulei masa de lucru, se pune aluatul pe ea şi se proporționează. Se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul, iar după se lasă pe masa de lucru în jur de o jumătate de oră, iar apoi se pun efectiv la prăjit.
În tigaie se pune uleiul al încins, iar apoi se prăjeşte fiecare langoş pe ambele părţi. Atenție însă: nu se întoarce cu furculiţa ascuţită, pentru că bulele din gogoaşă se vor sparge şi aluatul va absorbi şi mai mult ulei.
Când sunt făcuți, se scot langosii pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să înlături excesul de grăsim, iar apoi se pune brânză dată pe razătoare pe fiecare, dar şi 2-3 linguri de smântână. De asemenea, dacă nu ai brânză, poţi folosi caşcaval, brânză de burduf sau chiar dulceaţă.