Rețeta de turte la tigaie a Elenei Matei de la Chefi la cuțite. Care este trucul inedit pe care obișnuiește să îl pună în aplicare
Publicat pe 27.06.2021 la 00:16 Actualizat pe 27.06.2021 la 00:16
Elena Matei, fosta concurentă de la Chefi la cuțite, a împărtășit împreună cu fanii ei rețeta sa minunată de turte la tigaie. Se fac extrem de ușor și sunt delicioase datorită unui truc fabulos.
- Elena Matei prezintă rețeta sa de turte la tigaie
- Fosta concurentă de la Chefi are un truc secret
Fosta concurentă a sezonului nouă din echipa verde a emisiunii "Chefi la cuțite", Elena Matei, a decis să dăruiască și fanilor ei secretele pe care le-a dobândit. Prin urmare, a a postat pe pagina sa de Instagram o rețetă de turte făcute la tigaie. Fanii s-au arătat încântați, mai ales când au văzut că este vorba de un truc secret.
Elena Matei și-a dezvăluit propria rețetă de turte la tigaie
Copleșită de toate mesajele de admirație și încurajare, deși nu a câștigat finala emisiunii "Chefi lla cuțite", însă și datorită faptului că întotodeauna a fost o persoană darnică, Elena Matei le-a prezentat rețeta pe care ea o folosește mereu atunci când face turte la tigaie, fiind modificată pentru propriile ei gusturi. Fosta concurentă de la Chefi a mărturisit că fără ajutorul trucului surpriză nu reușea să le facă atât de gustoase.
Ingredientele rețetei de turte la tigaie:
- 500gr făină
- 360ml apă călduță
- 10gr drojdie
- 1lg făină
- 1lg zahăr
- 1lg sare
- oregano(opțional)
- 30-40ml ulei
Cum se prepară acest aluat:
Rețeta de turte începe prin a pune făina cernută într-un vas încăpător, apoi o amestecăm cu drojdia topită, făina, zahărul și puțină cât puțin din apa călduță. După ce le-am amestecat, le lăsăm să dospească, aceasta fiind maiaua turtelor. După aceea, când maiaua este deja pregătită, amestecăm toate celelalte ingrediente pe care le-am menționat deja și le frământăm pentru cel puțin 10 sau 15 minute.
Un lucru foarte important pe care Elena Matei a ținut să-l menționeze, deoarece asigură rezultatul spectaculos al acestei rețete, este ca după ce am frământat aluatul, să îl batem de 50 de ori. Această acțiune se face pentru ca el să capete o textură frumoasă și să existe cât mai multe bule de aer care ies la suprafață.
După acest pas, aluatul mai trebuie lăsat la dospit încă o oră. Când acest timp s-a scurs, împărțim aluatul în două părți. Formăm prima turtă din acesta și o lăsăm să dospească 15 minute. În acest interval de timp, luăm o tigaie și o punem la foc mic. Când au trecut minutele, punem turta la prăjit la foc mediu. Din acest moment, trebuie să menținem capacul pus și să întoarcem turta de câte ori considerăm că este nevoie, între timp lăsând altă turtă la dospit, astfel repetăm aceste lucruri până când termină aluatul.
Trucul surpriză pe care îl folosește Elena Matei
Elena Matei a dezvăluit fanilor săi, un truc inedit pe care l-a descoperit singură datorită pasiunii pentru acest preparat. Prin urmare, fosta concurentă de la Chefi a spus că secretul unor turte delicioase este să le punem în picioare după ce le-am scos din tigaie, deoarece acest truc le ajută să se mențină moi la interior și crocante la exterior. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de orez cu lapte ca in copilărie a lui Keed de la Chefi. Secretul pe care puține gospodine îl știu