Secretul pentru o mămăligă fără cocoloașe. Iată ce trebuie să faci cu mălaiul înainte să îl pui la fiert
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.11.2022 la 11:21
Actualizat pe 21.11.2022 la 11:21
Românii sunt mari iubitori de ... mămăligă! Este un preparatcare poate fi combinat cu aproape orice. Originar din nordul Italiei, apreciat atât în mediul rural cât și în mediul urban, se prepară rapid, este accesibil la preț și totodată, are și multe beneficii pentru organismul uman.Secretul pentru o mămăligă fără cocoloașe. Iată ce trebuie să faci cu mălaiul înainte să îl pui la fiert.
- Secretul pentru o mămăligă fără cocoloașe
- Iată ce trebuie să faci cu mălaiul înainte să îl pui la fiert
Pentru că are un conținut mic de calorii, mămăliga este recomandată atât în dietele pentru slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici. Ea poate fi combinată cu iaurt, dar și cu legume, iar întreg preparatul oferă o imunitate mai puternică celor care o consumă. Mai multe studii au demonstrat că acest preparat poate reduce riscul de cancer.
Secretul pentru o mămăligă fără cocoloașe
Fiecare gospodină are secretele ei atunci când pregătește diverse feluri de mâncare. Atunci când vine vorba de o mămăligă fără ocoloașe, la fel, există un truc pentru a o obține, truc care trebuie respectat cu sfințenie pentru a avea un preparat perfect.
Așadar, dacă vă doriți să puneți pe masă o mămăligă fără cocoloașe, trebuie să știți că mălaiul ar trebui să fie stropit cu apă rece înainte de a-l pune la fiert. Dacă veți face acest lucru, veți evita apariția bulgărilor inestetici din cocă. Mai mult, dacă vă doriți ca mămăliga să iasă și mai gustoasă, puteți alege să folosiți lapte în loc de apă.
De asemenea, un alt truc ar fi acela ca atunci când pregătiți mămăliga, mălaiul să fie turnat în ploaie și nu tot deodată.
Principalele beneficii ale consumului de mămăligă
- Dimiunează nivelul de stres din organism, asigurând buna funcționare a sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.
- scade nivelul colesterolului și, implicit, scade riscul de ateroscleroza și infarct.
- gastrita și ulcerul sunt ameliorate dacă pacientul consumă des mămăligă caldă în loc de pâine, deoarece mălaiul reduce aciditatea.
- reglează tranzitul intestinal și ajută digestia, deoarece este foarte bogat în fibre.
- ajută la întărirea sistemului imunitar.
- ameliorează răceala prin conținutul de vitamina A.
- este un bun protector al colonului, consumul de mămăligă fiind util în prevenirea cancerului de colon.
Citește și: Cum faci cel mai bun mujdei de usturoi pentru post. Așa peștele tău va avea un gust delicios