Secretul unui cozonac necrăpat. Așa va ieși pufos și delicios
Publicat pe 17.10.2023 la 15:59 Actualizat pe 17.10.2023 la 16:02
Se apropie sărbătorile, iar cele mai multe gospodine se gândesc deja ce vor pune pe masă și cu ce își vor surprinde musafirii. Cel mai întâlnit desert este cozonacul, însă puține persoane știu cum să-l prepare ca să iasă gustos și pufos, iar detaliul cel mai important e să nu fie crăpat. Iată de ce trebuie să ții cont!
- Trucul unui cozonac pufos și necrăpat
- Iată care sunt pașii pe care să-i urmezi!
Vrei un cozonac crescut, dar în același timp și necrăpat? Ei bine, noi îți vom dezvălui trucul la care să apelezi pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme. Cozonacul de casă este mult mai gustos, de aceea gospodinele aleg să-l prepare în casă.
Trucul unui cozonac pufos și necrăpat
Majoritatea persoanelor se plâng de faptul că le crapă cozonacii, însă este indicat să ții cont de următorii pași. Nu puneți niciodată drojdie prea multă decât este indicată pe pachet, asta pentru a crește foarte bine cozonacii.
Aluatul trebuie să se dezvolte suficient înainte de a-l pune la cuptor și este recomandat să-l lași timp de o oră în tavă deoarece dacă îl vei băga imediat la cuptorul cald acesta va crăpa și nu va crește suficient.
Un alt pas important este faptul că trebuie să aveți grijă ce umplutură folosiți pentru a nu se crăpa aluatul. Foaia nu trebuie să fie foarte subțire, iar atunci când împletiți aluatul nu trebuie presate prea mult împletiturile și nu trebuie strânse. Aluatul trebuie uns cu galbenuș de ou înainte de a-l pune la cuptor și nu se deschide ușa cuporului decât pe la final.
De ce nu iese cozonacul pufos
Cel mai important ingredient atunci când prepari un cozonac este făina. Aceasta trebuie să fie bine uscată și cernuta de mai multe ori. Ingredientele pe care le folosești nu trebuie să fie reci, ci la temperatura camerei ,iar frământarea aluatului se face de trei ori, cu pauze de 30 de minute.