Socată cu zahăr caramelizat. Rețeta de pe vreme bunicilor pentru băutura sezonului
Publicat pe 18.06.2022 la 16:25 Actualizat pe 18.06.2022 la 16:25
În această perioadă a anului, nu doar deserturile răcoritoare sunt la mare căutare, ci și băturile, astfel că astăzi am venit cu o rețetă perfectă de weekend. Iată cum se prepară băutura sezonului, după o rețetă a bunicilor. Da! Este vorba despre socata cu zahăr caramelizat. Nu o să te mai saturi după ce guști!
- Rețetă de socată cu zahăr caramelizat
- Mod de preparare pas cu pas
Rețeta de socată cu zahăr caramelizat
Da! Socata este băutura sezonului, florile de soc fiind la mare căutare prin piețele din România în aceste momente, asta fiindcă pe lângă faptul că este un suc răcoritor, este și bogat în vitamine, având numeroase beneficii pentru organism.
Ingrediente:
- 400 g zahăr
- 4 l apă
- 3 lămâi tăiate felii
- zeamă de la lămâie
- 15 flori de șoc
- 2 grame drojdie
Mod de preparare:
Ei bine, deși este o rețetă de pe vremea bunicilor, asta pentru a te bucura de gustul autentic din copilărie, se face mai ușor decât te-ai fi așteptat. Bineînțeles, se începe cu florile de soc, care se spală și se pun la scurs, într-o strecurătoare.
Într-o cratiță cu fund gros, se pune zahărul la caramelizat, iar când se topește și capătă culoarea plăcută a caramelului, se adaugă apă și se lasă pe foc până la dizolvare completă.
Între timp, într-un borcan de 5 l, se pun florile de șoc, lămâile tăiate felii, zeamă de lămâie si drojdia. Când siropul de zahăr se mai răcește puțin, se pune în borcan peste celelalte ingrediente. Se amestecă bine și se acoperă. Se ține până când atinge nivelul de aciditate dorit, după care se pune in sticle și se ține la frigider.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună rețetă de socată. Este sezonul acestei băuturi delicioase