Ștrudel cu banane și nici caramelizate. Rețeta ideală de desert simplu și gustos
Publicat pe 14.04.2022 la 14:32 Actualizat pe 14.04.2022 la 14:33
Este o rețetă simplă și extrem de gustoasă. Se potrivește perfect servită cu înghețată de vanilie sau cu frișcă și sos de vanilie. O să devină rețeta ta de ștrudel preferată. Curcubeu pe cerul gurii.
- Rețeta de ștrudel cu banane și nuci caramelizate
- Cum se face acest preparat
Ingredientele pentru ștrudelul de banane cu nucă caramelizată sunt simple și la îndemâna oricui. Este o rețetă ce se prepară foarte simplu și rapid, iar servită caldă alături de înghețată este ceva divin. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
5 foi aluat subțire pentru plăcintă
100-125 g unt topit
4 banane coapte
60 g biscuiți clasici cu vanilie
50 g nuci + 100 g zahăr
½ linguriță rasă scorțișoară
Mod de preparare
Punem zahărul și nucile într-o tigaie încinsă și amestecăm când este nevoie pentru a se carameliza frumos. Durează în jur de 4-5 minute. Nucile caramelizate se pun pe o foaie de copt și se lasă la răcit complet. După ce s-au răcit, le zdrobim în bucățele mici și le amestecăm cu biscuiții sfărâmați și scorțișoara. Acum, se întinde prima foaie de aluat pe blatul de lucru și se unge cu unt rece topit. Trebui să formăm 5 straturi de aluat subțire, având grijă să ungem fiecare foaie cu unt topit. Pe lățimea foilor de aluat se presară jumătate din nucile caramelizate. Peste nuci se pun 4 banane in total, așezate în două rânduri a câte două banane. Peste banane se pune restul de nucă caramelizată și se rulează ștrudelul cu grijă. Ștrudelul rulat se pune în tavă pe foaie de copt și se unge cu untul topit rămas. Ștrudelul se coace timp de 30 de minute până când acesta se rumenește uniform și frumos. După ce este scos din cuptor, se lasă la răcit timp de 15-15 minute. Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește cu înghețată sau cu frișcă și sos de vanilie. Poftă bună!