Supă cremă de dovleac cu cartof dulce. Rețeta vedetă a acestui sezon
Publicat pe 05.09.2023 la 09:01 Actualizat pe 05.09.2023 la 09:18
Supa cremă de dovleac cu cartof dulce este un preparat adorat de marii iubitori ai ciorbelor. Trebuie să știi că nu este un preparat obținut din multe ingrediente. Gospodinele aleg să gătească această rețetă, adesea, atunci când nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie.
- Supă cremă de dovleac cu cartof dulce
- Cum sa prepari rețeta vedetă a acestui sezon
Acest tip de supă-cremă de legume reprezintă un adevărat deliciu pentru fanii ciorbelor sau a supelor. Totodată, supele-cremă sunt preparate sănătoase, sățioase și foarte ușor de gătit. Acestea pot fi preparate din o mulțime de ingrediente precum roșii, linte sau chiar broccoli.
Supă cremă de dovleac cu cartof dulce
Ingreiente
-1 kg sau mai mult dovleac plăcintar;
- 4 cartofi medii albi fainosi;
- 1 ceapă medie galbenă sau albă sau praz;
- 1 + 1/2 litru apă clocotită;
- 1 cățel mic de usturoi;
- 1 lingură cu vârf unt (40-50 g);
- 5 linguri cu smântână.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru prepararea acestei rețete de supă-cremă este să pui la fiert 1,5 litri apă fără sare. Apoi, în oala de fiert poți pune untul.
După aceea, trebuie să cureți ceapa, să o speli foarte bine și să o tai tip solzi. Separat poți începe să topești untul și la foc moderat poți pune ceapa la călit, amestecând constant.
Apoi te poți ocupa de dovleac, pe care trebuie să îl speli bine, să îl tai felii, îndepărtându-i semințele cu o lingură. Poți tăia dovleacul în cuburi de aproximativ 2-3 cm.
Următorul pas este cel în care adaugi dovleacul peste ceapă. Călește totul timp de un minut. Apoi, poți adăuga toată apa clocotită, lăsând la fiert întreaga compoziție.
Tot ce mai trebuie să faci este să speli cu atenție cartofii, pe care mai apoi îi poți curăța de coajă și îi poți tăia în cubulețe de aproximativ 2 cm.
Și aceștia vor fi adăugați în supă la fiert pentru un timp de 20 de minute. În tot acest timp de fierbere, poți curăța cățelul de usturoi, pe care îl tai în bucăți și îl pui și pe el în supă.
Ultimul pas este să pui supa în blender și să o mixezi până devine cremă, iar preparatul tău este gata.
CITEȘTE ȘI: REȚETE pentru prânz: Supă cremă de dovleac, cu smântână