REȚETE pentru prânz: Supă cremă de dovleac, cu smântână

REȚETE pentru prânz: Supă cremă de dovleac, cu smântână © pixabay.ro

Ora prânzului se apropie cu pași repezi, așa că este cazul să te gândești ce anume vei pune pe masă! Ei, și dacă nu ai nicio idee, îți venim noi în ajutor cu ceva delicios. 

Rețeta noastră de azi este foarte simplu de pregătit și cu adevărat delicioasă, unde mai pui și că este plină de vitamine și nutrienți. Este vorba despre supă cremă de dovleac, cu smântână. 

Ingrediente:

 1 ceapă 
 1 ardei verde 
 1 dovlecel mare sau 2 mici 
 usturoi după preferință (eu am pus vreo 5 căței) 
 sare, piper, boia 
 pastă gulaș 
 2 linguri făină 
 4 linguri smântână 
 mărar 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și ardeiul și se călesc puțin, după care se adaugă dovleceii dați prin răzătoare, apoi se toarnă apă și se lasă totul la fiert, până ce dovlecelul se înmoaie. Condimentăm cu sare, piper și boia, după care amestecăm bine smântâna cu făina și adăugăm puțină apă fierbinte din oală.

Conținutul se toarnă peste supă și se adaugă usturoiul dat prin presă, mărarul tocat și se mai lasă 1-2 minute pe foc. Este bună atât caldă cât și rece. 

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro