REȚETE pentru prânz: Supă cremă de dovleac, cu smântână
Publicat pe 24.04.2019 la 09:20 Actualizat pe 24.04.2019 la 09:22
Ora prânzului se apropie cu pași repezi, așa că este cazul să te gândești ce anume vei pune pe masă! Ei, și dacă nu ai nicio idee, îți venim noi în ajutor cu ceva delicios.
Ora prânzului se apropie cu pași repezi, așa că este cazul să te gândești ce anume vei pune pe masă! Ei, și dacă nu ai nicio idee, îți venim noi în ajutor cu ceva delicios.
Rețeta noastră de azi este foarte simplu de pregătit și cu adevărat delicioasă, unde mai pui și că este plină de vitamine și nutrienți. Este vorba despre supă cremă de dovleac, cu smântână.
Ingrediente:
1 ceapă
1 ardei verde
1 dovlecel mare sau 2 mici
usturoi după preferință (eu am pus vreo 5 căței)
sare, piper, boia
pastă gulaș
2 linguri făină
4 linguri smântână
mărar
Mod de preparare:
Se toacă ceapa și ardeiul și se călesc puțin, după care se adaugă dovleceii dați prin răzătoare, apoi se toarnă apă și se lasă totul la fiert, până ce dovlecelul se înmoaie. Condimentăm cu sare, piper și boia, după care amestecăm bine smântâna cu făina și adăugăm puțină apă fierbinte din oală.
Conținutul se toarnă peste supă și se adaugă usturoiul dat prin presă, mărarul tocat și se mai lasă 1-2 minute pe foc. Este bună atât caldă cât și rece.
R.D.