REŢETE dietetice: Supă cremă de porumb
Publicat pe 04.03.2019 la 15:03 Actualizat pe 04.03.2019 la 15:09
Vara se apropie cu paşi repezi, iar reţetele specifice sunt la mare căutare în această perioadă! Pentru un prânz sănătos, suma cremă de porumb este întotdeauna alegerea perfectă şi, în plus, se face super super repede!
Vara se apropie cu paşi repezi, iar reţetele specifice sunt la mare căutare în această perioadă! Pentru un prânz sănătos, suma cremă de porumb este întotdeauna alegerea perfectă şi, în plus, se face super super repede!
Ingrediente supă cremă de porumb:
- 1 lingură ulei de măsline
- 3-4 căței usturoi
- 1 ceapă mare
- o conservă porumb (350 g)
- 1 morcov
- 2 cartofi
- un praf nucșoară
- un praf boia dulce
- sare
Mod de preparare supă cremă de porumb:
Toacă ceapă mărunt și călește-o împreună cu usturoiul tăiat feliuțe. Adaugă morcovul tăiat rondele, cartofii spălați și tăiați cubulețe, urmați de un praf de sare. Adaugă 3-4 căni de apă și pune capacul cratiței, apoi lasă-i să fiarbă pentru minim 20 de minute la foc mediu, sau până când cartofii și morcovul sunt bine pătrunși. Adaugă și porumbul, mai lasă supă la fiert pentru încă 10 minute, apoi pasează toate ingredientele cu un mixer vertical, direct în cratiță, sau într-un blender clasic. Adaugă nucșoară, boia, tarhonul și potrivește de sare.
Servește supă-crema de porumb cu 2-3 linguri de smântână sau, dacă prepari o supă-cremă de post, cu aceeași cantitate de lapte de cocoș cât mai gras.
A.O.