REȚETE pentru mic-dejun: Ouă ochiuri cu ardei capia și pâine prăjită
Publicat pe 25.02.2019 la 09:44 Actualizat pe 25.02.2019 la 09:52
Ouăle sunt favorite pe masă atunci când vine vorba de micul-dejun pentru că îndeplinesc toate funcțiile nutritive esențiale pentru începutul de zi.
Ouăle sunt favorite pe masă atunci când vine vorba de micul-dejun pentru că îndeplinesc toate funcțiile nutritive esențiale pentru începutul de zi.
Ouăle prăjite se fac în doar câteva minute și se pot servi cu diverse garnituri.
Ingrediente pentru ouă ochiuri cu ardei capia și pâine prăjită
- ouă
- ulei
- sare
- piper
- paprika
- pâine prăjită
- ardei capia copt
Mod de preparare pentru ouă ochiuri cu ardei capia și pâine prăjită
Se pune pe ochiul mic al plitei, la foc mic, și se sparg ouăle în ea. După gust, le presari cu sare, piper proaspăt râșnit și fulgi de chili. Se lasă ouăle pe foc mic până albușul de pe fund e perfect închegat. Mută tigaia în cuptorul preîncălzit la 160C timp de 4 minute.
Scoate tigaia și cu ajutorul unei palete trece pe sub ouă și împinge-le pe farfurie. Se servesc cu ardei capia copt și pâine prăjită. Poftă bună!
A.C.