REȚETE cu carne: Rață întreagă la cuptor, cu miere și portocală
Publicat pe 27.02.2019 la 08:40 Actualizat pe 27.02.2019 la 08:44
Dacă ai poftă de ceva bun și sofisticat, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă! Este vorba despre rață întreagă la cuptor, cu miere și portocală.
Dacă ai poftă de ceva bun și sofisticat, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă! Este vorba despre rață întreagă la cuptor, cu miere și portocală.
Dacă vrei să pregătești rață la cuptor cu miere și portocală, mare atenție, căci nu este deloc ceva simplu. Înarmează-te cu răbdare și vei pregăti un prânz pe cinste pentru tine și cei dragi.
Ingrediente:
1 rață întreaga de 2-3 kg
1 lingură miere de albine
1 lingură oțet balsamic
1 portocală
sare, piper
Mod de preparare:
Rața întreagă se spală bine și apoi se șterge cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit cu lamă subțire și bine ascuțit se crestează pielea în zona pieptului dar și pe spate. Pielea se crestează ușor astfel încât taiatura să nu ajungă la carne.
Rața se freacă bine cu sare grunjoasă și cu piper negru proaspăt măcinat. Într-un bol amestecăm mierea de albine fluidă cu oțetul balsamic și sucul de la o portocală. Cu această soluție vom unge din când în când rața.
Așezăm rața într-o tavă de iena și cu o pensulă o ungem cu soluția pregătită. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 20 de minute, cât să se topească puțin din grăsimea raței. După acesta ungem iar rața , o întoarcem în tavă și o acoperim cu o folie și o dăm la cuptor la 175-180 de grade Celsius.
Aceasta va mai sta la cuptor încă vreo 90 de minute. În acest timp, o întoarcem de 2 ori și o stropim cu zeamă din tavă.
Rața întreagă la cuptor trebuie să fie frumos rumenită dar să aibă și carnea bine făcută, adică să fie moale și să se desprindă cu ușurință de pe os.
Carnea de rată are un gust special iar de data asta portocala și mierea de albine o fac ceva mai parfumată și mai dulceagă.
R.D.