REȚETA ZILEI: Piept de rață la cuptor cu sos de portocale

Piept de rață cu sos de portocale © healingautoimmune.com

Pieptul de rață la cuptor cu sos de portocale, este o rețetă extrem de delicioasă, cu care îi vei surprinde negreșit pe cei dragi. Deși pare dificil de preparat, află că nu este deloc așa și chiar presupune un minimum de efort!

Daă ești genul de persoană care îmbrățișează combinațiile mai speciale de mâncare, ai nimerit unde trebuie, pentru că noi, astăzi, îți vom prezenta o rețetă delicioasă de piept de rață la cuptor cu sos de portocale. 

Ingrediente:

- jumătate de piept de rață 
- un păhărel de coniac 
- 3 portocale 
- 3 linguri de sos de soia 
- 1-2 linguri de miere 
- un cub mic de unt 
- sare 

Mod de preparare:

Se scoate pieptul de rață din frigider, după care se dă drumul la cuptor. Între timp, pieptul se crestează cu un cuțit și se pune în tigaie, acolo unde se rumenește bine pe ambele părți, după care se pune tavă, cu pielea în jos. Se pune tava la cuptor și se controlează constant carnea, până ce obține o nuanță ruginie. 
Timpii oficiali, la o temperatură de 180 – 200 de grade sunt: 6-7 minute pentru în sânge, 9-10 minute pentru mediu și 12 -14 minute pentru bine făcut. Aici depinde foarte mult de ochiul și de mână bucătarului deci numai experiența vă poate spune în ce stadiu este pieptul la un moment dat. 

Peste grăsimea din tigaie se pune păhărelul de coniac, iar după câteva minute se adaugă 2 – 3 linguri de sos de soia, apoi, după câteva secunde, sucul de la 2-3 portocale. Se lasă sosul pe foc până ce alcoolul se evaporă și se îngroașă consistența acestuia, după care se adaugă o linguriță de miere. 
Carnea se scoate din cuptor și se toarnă sosul peste ea. Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro