Tartă cu brânză și sparanghel. Pregătește-te de vară cu această rețetă delicioasă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 18.05.2022 la 21:51
Actualizat pe 18.05.2022 la 21:51
Vara bate la ușă, iar noi venim cu o propunere care, cu siguranță, va fi pe placul familiei tale. Rețeta de tartă cu brânză și sparanghel este eficientă și gustoasă! Unde mai pui că sparanghelul ajută, potrivit specialiștilor, la pierderea în greutate, dar și la scăderea tensiunii arteriale?!
- Cum să faci tarta cu brânză și sparanghel
- Rețetă simplă, delicioasă
- La ce ajută consumul de sparanghel
Sparanghelul este, fără dar și poate, sursă excelentă de nutrienți, inclusiv fibre, acid folic și vitaminele A, C și K. În plus, consumul de sparanghel are o serie de beneficii pentru sănătate.
Tartă cu brânză și sparanghel
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă tartă cu brânză și sparanghel!
Ingrediente:
- 400 g aluat de foietaj cu unt
- 250 g sparanghel verde
- 1 lingură ulei măsline
- sare
- piper
- pudră de usturoi
- 150 g cremă de branză
- 120 g amestec de brânzeturi (mozzarella, gouda, emmentaller)
- 1 ou
Mod de preparare:
Se lasă aluatul la dezghețat. Se întinde direct pe folia de copt, în tavă și se crestează în el un dreptunghi, lăsând în margini aproximativ doi centimetri, apoi se pornește cuptorul la temperatura de 250 de grade.
Se întinde crema de brânză într-un strat uniform, destul de gros, astfel încât să acopere în totalitate dreptunghiul. Se presară apoi, tot uniform, celelalte brânzeturi alese. Se spală sparanghelul și se aleg tije de aceeași grosime.
Se pun într-un vas și se toarnă peste ele ulei de măsline, sare, piper, dar și pudra de usturoi. Se aranjează peste brânzeturi, iar marginea de doi centimetri se unge cu ou. Tarta se lasă în cuptor timp de 15 minute la 205°C, apoi 10 minute la 200°C.
Citește și: Rețetă de înghețată cu vanilie. Un desert delicios pentru zilele călduroase