Tartă cu ciuperci și cașcaval. O rețetă simplă, pentru un preparat savuros
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 14.05.2022 la 16:29
Actualizat pe 14.05.2022 la 16:29
Dacă ești fanul produselor de patiserie, dar vrei să încerci un preparat special, făcut în casă, rețeta pentru tarta cu ciuperci și cașcaval este exact ceea ce ai nevoie. Este ușor de făcut, iar rezultatul nu-ți va înșela așteptările.
- Rețetă de tartă cu ciuperci și cașcaval
- Cât de ușor este să o prepari
Tarta cu ciuperci și cașcaval este alegerea perfectă pentru familia ta. În acest sfârșit de săptămână îi poți răsfăța pe cei dragi cu savurosul preparat. Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos. Este foarte simplă, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor!
Rețetă de tartă cu ciuperci și cașcaval
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 200 g smântână
- ½ pachet de unt
- un praf de sare
Pentru umplutură
- 300 g ciuperci
- ½ ceapă
- 2 ouă
- 50 g cașcaval
- 200 g smântână
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru tarta cu ciuperci și cașcaval
Jumătate din pachetul de unt (rece) se pune într-un bol și se amestecă alături de 200 g de smântână și un praf de sare. Se adaugă făina și se începe frământarea cu mâna.
La final, aluatul trebuie să fie tare și să nu se lipească. În cazul în care nu este așa, se mai adaugă făină. După ce e gata, se împachetează într-o folie de plastic și se lasă în frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Aluatul rece se intinde într-o foaie subțire cu care se îmbracă tava. Pe margiini, se apasă ușor cu degetele. Excesul de aluat se taie, apoi se înțeapă cu furculița aluatul, din loc în loc. Se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.
În acest timp, se călește ceapa într-o tigaie cu ulei încins, apoi se adaugă ciupercile și se lasă la prăjit până când seacă toată apa pe care o lasă.
Tava cu coaja se scoate din cuptor și se umple cu amestecul de ciuperci, peste care se toarnă smântâna bătută cu ou. Se pune iar la cuptor alte 20-30 de minute, iar cu 5 minute înainte de a o scoate, se presară cașcavalul răzuit pe deasupra.