Tort „Brad de Crăciun”. Un desert special pentru sărbătorile de iarnă
Publicat pe 20.12.2023 la 13:36 Actualizat pe 20.12.2023 la 13:36
Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu cele mai delicioase preparate cu ocazia sărbătorilor de iarnă? Îți prezentăm o rețetă delicioasă și simplă de tort „Brad de Crăciun”. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de tort „Brad de Crăciun”
- Ingrediente
- Mod de preparare
Bucătăria devine un adevărat atelier de creație culinară în perioada sărbătorilor de iarnă. Un desert special care aduce atmosfera magică a Crăciunului în casele noastre este Tortul „Brad de Crăciun”. Iată rețeta detaliată pentru a vă încânta familia și prietenii cu acest deliciu festiv.
Rețetă de tort „Brad de Crăciun”
Ingrediente pentru blat
- 3 linguri cacao
- 5 linguri nucă măcinată
- 5 linguri ulei
- 10 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri făină
Ingrediente pentru cremă
- 300 gr ciocolată topita
- 5 linguri de smântană lichidă
- 500 ml frișcă lichidă
- un pachet crema ole cu gust de ciocolată
Mod de preparare
Pentru pregătirea blatului, încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava dreptunghiulară, tapetând-o cu hârtie de copt. Într-un bol mare, bateți albușurile până obțineți o spumă fermă, adăugând treptat zahărul.
Adăugați gălbenușurile, uleiul, cacaoa, făina și nucă măcinată, amestecând cu grijă de sus în jos pentru a menține aerul în compoziție. Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
Într-un bol separat, mixați smântâna lichidă cu praful de budincă de vanilie până când obțineți o consistență fermă. Topiți ciocolata și lăsați-o să se răcească, apoi adăugați-o la amestecul de smântână, continuând să mixați până la omogenizare.
Lăsați blatul să se răcească complet înainte de a începe asamblarea. Decupați blatul în forma unui brad de Crăciun, iar apoi tăiați-l pe orizontală pentru a obține două straturi.
Combinați ingredientele pentru sirop (apă, zahăr, esență de rom) și insiropați fiecare strat al blatului. Pe primul strat, adăugați jumătate din crema pregătită, apoi așezați al doilea strat.
Acoperiți întregul tort cu restul cremei și neteziți suprafața pentru a pregăti pentru îmbrăcarea în frișcă. Folosind frișca colorată cu esență verde, acoperiți întregul tort pentru a crea aspectul de brad de Crăciun. Adăugați orice elemente decorative dorite, cum ar fi bomboane, figurine de zăpadă sau steluțe comestibile.
Lăsați tortul să se răcească în frigider cel puțin o oră înainte de a fi servit pentru a permite cremei să se stabilizeze.
Citește și: Rețetă de tiramisu de post. Cum să pregătești cel mai delicios desert