Tort cu lichior de ouă și căpșuni. Rețeta perfectă pentru zile speciale
Publicat pe 09.05.2022 la 15:33 Actualizat pe 09.05.2022 la 15:33
Tortul cu lichior de ouă și căpșuni este un preparat deosebit și extrem de delicios. Nu este foarte des întâlnit în bucătăriile gospodinelor de la noi, dar trebuie neapărat încercat măcar o dată. Aromele te îmbie cu gust extrem de plăcut pe care nu îl vei uita niciodată. Iată cum se prepară rețeta aceasta.
- Tort cu lichior de ouă și căpșuni
- Iată cum se prepară această rețetă minunată
Rețeta de tort cu lichior de ouă și căpșuni este foarte delicioasă și apreciată de cei care au încercat-o. Acest tort este numai bun pentru zile de naștere, atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi sau pur și simplu vrei să mănânci ceva dulce extrem de bum. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru aluat
30 g unt
6 ouă
120 g zahăr
1 lingură zahăr vanilat
225 g făină
1 vârf de praf de copt
Pentru umplutură
10 foi gelatină
500 g căpșuni congelate
3oo g brânză proaspătă de vaci
100 g de zahăr
150 ml lichior de ouă
1 litru de frișcă
1 lingură zahăr vanilat
1 lingură întăritor de frișcă
Mod de preparare
Se topește untul și se lasă să se răcească. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu zahăr și zahăr vanilat până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușurile se bat până se obține o spumă tare și se adaugă la crema de gălbenușuri. Se cerne făină și praf de copt peste acestea și se încorporează. Aluatul se așează într-o tavă adâncă acoperită cu hârtie de copt, se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C) și se coace timp de cca 20-25 de minute. Se scoate prăjitura din formă, se desprinde hârtia și se lasă prăjitura la răcit. Gelatina se lasă la înmuiat. Jumătate din căpșunele decongelate se taie bucăți, iar cealaltă jumătate se face piure. Blatul de biscuiți se taie de două ori pe orizontală. Se amestecă brânza proaspătă cu zahăr, iar amestecul rezultat se împarte în două jumătăți. O jumătate se amestecă cu piureul de căpșuni, iar cealaltă jumătate cu 100 ml de lichior de ouă. Gelatina se dizolvă, o jumătate se încorporează cu bucățile de căpșuni în crema de căpșuni, iar cealaltă jumătate în crema de lichior de ouă și se pune la rece până când crema începe să se gelifice. Se bat 700 ml de smântână până când aceasta devine rigidă apoi se încorporează câte o jumătate în fiecare cremă. Stratul inferior se așează pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Jumătate din crema de căpșuni se întinde peste aceasta, se acoperă cu un alt strat peste care se întinde jumătate din crema de lichior de ouă și apoi se acoperă cu încă un alt strat. Se repetă stratificarea, iar partea superioară și marginea tortului se acoperă cu cremă de lichior de ouă. Tortul se lasă la rece cca 3 ore. Smântâna rămasă se bate împreună cu zahărul vanilat și stabilizatorul de frișcă până când devine rigidă, tortul se ornează cu lichiorul de ouă rămas și se mai lasă puțin timp la rece. Tortul se taie și se servește. Poftă bună!