Rețetă de chec cu ricotta. Un desert pe gustul tuturor
Publicat pe 09.05.2022 la 14:57 Actualizat pe 09.05.2022 la 14:57
Cu toții știm cât de importante sunt momentele petrecute în familie, alături de cei dragi nouă. Noi îți prezentăm un desert delicios cu care îi poți încânta. Iată cea mai simplă rețetă pentru un chec cu ricotta. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește checul cu ricotta
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie și cu toate astea îți este poftă de ceva dulce, noi venim cu soluția pentru tine. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru un chec cu ricotta. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și cu siguranță că vei primi laude din partea celor dragi.
Rețetă de chec cu ricotta
Ingrediente
- două lămâi
- 10 g praf de copt
- un praf de sare
- zahăr pudră
- 250 g ricotta
- trei ouă
- 200 g zahăr
- 100 g amidon de porumb
- 100 g făină
- 100 g unt
Modul de preparare
Pentru început, punem 250 g de ricotta într-un bol alături de praful de sare și zahărul, iar apoi începem să mixăm bine compoziția până se omogenizează. Punem peste ouăle, unul câte unul, amestecăm după fiecare, până când obținem o consistență cremoasă.
În compoziție punem amidonul, praful de copt și făina, le amestecăm bine și le mixăm. Adăugăm peste și untul topit alături de coaja de la două lămâi și zeama, amestecând cu o spatulă.
Turnăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Puntem testa cu scobitoarea să vedem când este gata. O lăsăm la răcit după ce am scos-o din cuptor, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec „Zi și noapte”. Un preparat cu adevărat delicios