Tort cu mere de făcut în casă. Rețetă rapidă
Publicat pe 19.11.2022 la 11:37 Actualizat pe 19.11.2022 la 11:37
Vrei să prepari un tort simplu, dar în același timp și gustos? Noi îți prezentăm rețeta de tort cu mere de făcut în casă care este ușor de preparat și pe placul familiei tale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru pregătirea de deliciosului desert!
- Tort cu mere de făcut în casă
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți dorești un desert delicios pentru tine și familia ta, noi îți prezentăm rețeta de tort de mere făcută în casă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și te poți delecta cu cel mai delicios preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Tort cu mere de făcut în casă
Ingrediente:
Pentru blat:
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- un pic de sare
- frişcă pentru ornat
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
Pentru compoziție:
- 6 linguri de zahăr
- zeama de la 1 lămâie
- scorţişoară
- aproximativ 7-10 mere, în funcţie de dimensiune
- 50g unt
Mod de preparare:
Gătim compoziția de mere și punem patru din cele șase linguri de zahăr la topit într-o oală, iar când zahărul începe să se caramelizeze învârtim oala, asta pentru ca zahărul să se lipească de pereții ei până când acesta se topește în totalitate și are o culoare maronie.
Zahărul caramelizat se lasă la răcit, iar mai apoi pregătim merele, le curățăm și le tăiem în jumătăți, scoatem sâmburii, dar și cotorul. Merele nu trebuie să fie tăiate în bucăți mici, asta pentru că tortul se va dezmembra la final.
Merele tăiate le așezăm într-o oală peste zahărul lipit de margine până când spațiul este acoperit. Presărăm celelalte două linguri de zahăr, scorțișoară și adăugăm untul tăiat bucățele mici, dar și zeama de la lămâie. Punem preparatul la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Până vor fi gata merele pregătim blatul. Într-un bol amestecam galbenusurile cu zahărul până când amestecul devine deschis. Amestecăm făina cu praful de copt și amestecăm treptat cu galbenusurile. Albușurile le batem până devin o spumă tare, iar mai apoi le amestecăm cu aluatul.
Amestecăm de jos în sus, iar când merele au început să se înmoaie se scot din cuptor și turnăm aluatul peste ele și le adăugăm din nou la cuptor. Lăsăm la copt pentru 20-30 până când aluatul este gata, iar mai apoi scoatem compoziția din cuptor și punem într-o farfurie mare peste oală și o întoarcem rapid. Punem ca decor frișcă și poate fi servit după ce s-a răcit. Poftă bună!
Citește și: Tort simplu de făcut acasă. Rețetă rapidă