Tort simplu de făcut acasă. Rețetă rapidă
Publicat pe 11.11.2022 la 15:31 Actualizat pe 11.11.2022 la 15:31
Îți dorești să prepari un tort simplu și fără prea multe bătăi de cap? Noi îți prezentăm rețeta care conține ingrediente simple pe care orice gospodină le are pe rafturile din bucătărie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti un tort simplu făcut în casă!
- Cum să pregătești cel mai rapid tort
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Îți dorești un desert delicios, dar în același timp și ușor de preparat? Noi îți prezentăm care sunt pașii pentru a găti un tort delicios pentru întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Tort simplu de făcut acasă
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 150 gr făina
- 150 gr zahăr
Pentru cremă:
- 3 gălbenușuri
- 500 grame de lapte
- 3 linguri de făină
- 150 grame de zahăr
- 4 linguri de cacao
- 200 grame de lapte condensat fier
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi blatul și vom avea nevoie de un vas în care vom adăuga ouăle cu zahărul, batem ouăle reci, iar după 10 minute trebuie să observăm dacă aluatul curge, iar acest lucru semnifică că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina iar mai apoi presărăm făina cernuta de trei ori și amestecăm de sus în jos cu un tel.
Adăugăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de 20 de centimetri, iar mai apoi o punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsiues timp de 25-30 și facem testul cu scobitoarea. După ce pandișpanul este gata îl lăsăm la răcit, iar înapoi îl punem în frigider. Peste trei ore atunci când pandișpanul este gata îl tăiem în trei părți.
Pentru cremă luăm 200 grame de lapte din cele 500 și amestecăm cu făina treptat. Galbenușurile le batem cu zahărul, iar apoi cu restul de lapte îl punem la fiert. Când laptele este călduț adăugăm compoziția câte puțin și amestecăm continuu.
Atunci când compoziția începe să se îngroașe, adăugăm galbenușurile bătute cu zahărul vanilat și luăm de pe foc și lăsăm două minute să se răcorească. Atunci când crema s-a răcit adăugăm laptele condensat și amestecăm bine cu un mixer.
Pregătim un sirop pentru blat și amestecăm 200 ml de apă cu o lingură de miere și dăm pe felii. Asamblam tortul, ungem feliile cu cremă și îl putem decora după bunul plac cu alune și nuci. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort clasic cu cremă de cacao și miez de nucă. Ingredientele pentru cel mai bun desert