Tort de lămâie cu iaurt, fără coacere. Rețeta celui mai răcoritor desert
Publicat pe 21.05.2022 la 16:44 Actualizat pe 21.05.2022 la 16:44
Este weekend și ce poate merge mai bine decât un tort răcoritor alături de cei dragi?! Ei bine, pentru că venim mereu cu cele mai bune idei, astăzi am pregătit rețeta de tort cu lămâie și iaurt, care este un desert fără coacere, astfel că nu o să te confrunți cu căldura neplăută în casă. Iată cum se prepară pas cu pas!
- Tort răcoritor, gata în mai puțin de o oră
- Rețeta pas cu pas
Tort răcoritor cu lămâie și iaurt, fără coacere
În această perioadă când gradele în termometre cresc de la o zi la alta, gospodinele evită să mai facă dulciuri pline cu creme, grețoase sau care să necesite folosirea cuptorului, așa că dacă ești în căutare unui desert răcoritor, noi avem soluția! Trebuie neapărat să încerci tortul cu lămâie și iaurt!
Ingrediente:
- - 200 grame biscuiți
- - 100 grame unt
- - 170 grame zahăr
- - 300 grame iaurt grecesc
- - 250 grame frișcă
- - 200 grame cremă de brânză
- - 130 ml suc de lămâie
- - 10 grame gelatină
- - 100 ml apă
- - 100 ml Suc de portocale
- - 15 g amidon
- - o lămâie
Mod de preparare:
Biscuiții se mărunțesc cu un făcăleț, apoi se pun într-un bol și se amestecă cu untul topit. Se pune amestecul într-o formă detașabilă și se apasă cu lingura bine.
Se bate frișca până devine fermă, iar în alt bol, se pune pune iaurtul, crema de brânză, 100 de grame de zahăr și se mixează bine, apoi se adaugă treptat frișca bătută și se mixează până se încorporează complet.
Se stoarce zeama de la o lămâie și se hidratează gelatină în apă rece. Apoi, se pune pune zeama de lămâie si gelatina într-o oală potrivită și se lasă la foc mic până se dizolvă. Se pune amestecul în bolul cu cremă de brânză și se amestecă foarte bine, apoi se toarnă crema obținută peste blatul de biscuiți. Se nivelează bine și se dă la frigider pentru 3 ore.
Între timp se face jeleul, așa că, într-un vas se pune 100 ml suc de lămâie, sucul de portocale, 70 g de zahăr și amidonul și se amestecă bine cu telul. Se lasă pe foc mic și se amestecă încontinuu până se îngroașă.
După ce s-a răcit puțin, se toarnă peste tortul întărit. Tortul de lămâie cu iaurt se dă la frigider încă 30 de minute, până se întărește jeleul, iar apoi poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Chec Bilbolbul. Rețetă simplă, fără unt, ulei și ouă