Chec Bilbolbul. Rețetă simplă, fără unt, ulei și ouă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 17.05.2022 la 22:55
Actualizat pe 17.05.2022 la 22:55
Este rețeta cea mai simplă pentru un tort de-a dreptul delicios! Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, căci această rețetă este fără unt, fără ulei și fără ouă. Iată cum să faci și tu celebrul chec Bilbolbul, extrem de simplu, dar foarte gustos. Nu trebuie lăsat decât 40 de minute la cuptor.
- Cum se face checul Bilbolbul
- Rețetă rapidă și eficientă
- Gust și aromă intense
Ce ai spune de un desert pe placul tuturor membrilor familiei tale, de la mic la mare?! Nu ai cum să dai greș cu acest chec. Este gata într-un timp record și nu e nevoie de prea mult efort în bucătărie.
Chec Bilbolbul. Rețetă simplă, fără unt, ulei și ouă
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios chec!
Ingrediente:
- 300 g făină
- 100 g cacao neagră
- 350 ml lapte
- 250 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură plină coaja de portocală rasă
- 1 vârf cuțit sare
Mod de preparare:
Într-un vas destul de mare se pun făina, cacao și zahărul și se amestecă foarte bine. Se adaugă și laptele, lăsat înainte la temperatura camerei. La final, se adaugă în compoziție praful de copt și coaja rasă de portocală.
Se amestecă foarte bine, până când compoziția devine omogenizată. Se tapetează forma de chec cu făină și se adaugă compoziția obținută. Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade timp de 40 de minute.
La final, se lasă checul în formă cel puțin zece minute. Se poate pudra cu zahăr.
Citește și: File de cod în sos de roșii și capere. Rețetă ca la malul mării