Tort de mandarine. Rețetă perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Publicat pe 03.12.2023 la 13:43 Actualizat pe 03.12.2023 la 13:43
Orice gospodină vrea să își surprindă familia cu cele mai delicioase preparate de sărbătorile de iarnă. Dacă ești în căutarea unui desert gustos, tortul de mandarine poate fi alegerea potrivită. Îți prezentăm o rețetă rapidă. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de tort de mandarine
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de tort de mandarine. Trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Rețetă de tort de mandarine
Ingrediente
- 5 gălbenușuri
- 30 g gelatină în foi
- 1/2 l frișcă lichidă
- sare
- un pandișpan
- 1 kg și jumătate de mandarine
- 200 g zahăr
Mod de preparare
Într-un castronel, înmuiați foile de gelatină în apă. Într-o cratiță, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul până când obțineți o cremă consistentă. Decojiți mandarinele și transformați-le în suc folosind un blender. Pentru a evita gustul amar, se recomandă stoarcerea mandarinilor până obțineți 500 ml de suc proaspăt.
Turnați sucul obținut peste crema de ouă și fierbeți amestecul la bain-marie timp de 10 minute. La final, scoateți gelatina din apă și adăugați-o în cremă. Amestecați bine și lăsați crema să se răcească. Bateți frișca și adăugați-o la crema de mandarine, obținând astfel un mousse delicios.
Turnați mousse-ul într-un inel de tort fixat pe un blat de pandișpan (18 cm) și lăsați la răcit pentru câteva ore. Decorati tortul după preferințe, fie cu felii de mandarină proaspătă, praline de zahăr sau bomboane de ciocolată.
Acest tort de mandarine este nu doar o experiență culinară remarcabilă, ci și o modalitate perfectă de a aduce o notă de prospețime și savoare în sărbătorile de iarnă.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere și nuci. Un desert delicios pentru perioada de post a Crăciunului