Rețetă de ștrudel cu mere și nuci. Un desert delicios pentru perioada de post a Crăciunului
Publicat pe 03.12.2023 la 09:31 Actualizat pe 03.12.2023 la 09:31
Perioada de post a Crăciunului este cea mai lungă din an, iar mulți români se întreabă ce preparate să mai gătească. Ei bine, noi le sărim în ajutor și le prezentăm rețeta de ștrudel cu mere și nuci. Este un desert delicios și potrivit pentru această perioadă a anului. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ștrudel cu mere și nuci
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ștrudel cu mere și nuci este ușor de pregătit și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Trebuie să încercați și voi măcar o dată acest preparat gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați ca să vă bucurați de un desert delicios pentru perioada postului de Crăciun!
Rețetă de ștrudel cu mere și nuci
Ingrediente:
-5-6 mere
-1 cană de nuci măcinate
-1/2 cană de zahăr sau îndulcitor natural (sirop de agave, miere de albine)
-1 linguriță de scorțișoară
-1/2 linguriță de esență de vanilie
-10 foi de plăcintă
-1/2 cană de pesmet
-1/2 cană de stafide
-1/2 cană de ulei vegetal sau ulei de nucă de cocos, topit
-zahăr pudră vegan
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare amestecați merele tăiate cubulețe, nucile măcinate foarte bine, zahărul, scorțișoara, esența de vanilie și stafidele. Lăsați compoziția să stea câteva minute pentru a se îmbina aromele.
Așezați o foaie de plăcintă pe o suprafață plată și presărați-o cu pesmet. Așezati o altă foaie de plăcintă deasupra primei și ungeți-o cu unt topit. Adăugați aproximativ 1/5 din amestecul de mere și nuci în partea de sus a foilor de plăcintă.
Rulați foile de plăcintă cu umplutura, îndoiți marginile pentru a sigila ștrudelul și pentru a nu se scurge. Repetați acești pași pentru celelalte foi de plăcintă și umplutură, apoi așezați ștrudelele într-o tavă de copt unsă sau acoperită cu hârtie de copt. Ungeți-le cu unt topit.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și fragede. După ce ștrudelele sunt gata, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a le tăia în porții.
Odată răcite, puteți presăra zahăr pudră deasupra lor pentru un aspect mai atrăgător și un gust delicios. Ștrudelele cu mere și nuci sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de plăcinte cu varză călită. Preparatul delicios în timpul postului