Tort egiptean. Rețetă originală
Publicat pe 14.05.2022 la 22:51 Actualizat pe 14.05.2022 la 22:51
Deși te duce cu gândul la un preparat egiptean, acest tort este 100% sârbesc. Sârboaicele sunt mari amatoare de prăjituri și torturi, așa că au început să inventeze rețete cu mult în urmă. Printre acestea se află si tortul egiptean care este o delicatesă în adevăratul sens al cuvântului. Iată cum se prepară.
- Rețetă de tort egiptean
- Cum se prepară și ce ingrediente îți trebuie
Tortul egiptean este o rețetă sârbească. Aroma cremei de vanilie, nuca foarte multă și foile fragede formează o combinație extrem de delicioasă. Se prepară destul de simplu, dar ia destul de mult mult timp din cauza foilor.
Ingrediente
6 ouă
6 linguri de zahăr pudră
3 ½ linguri de făină
250 gr de nuci măcinate
200 gr de unt
Esenţă de vanilie
350 ml de lapte
200 ml de frişcă
200 gr de zahăr tosq
Mod de preparare
Faci foile, una câte una. Pentru o foaie, baţi două albuşuri spumă, cu două linguri de zahăr pudră. Amesteci jumătate de lingură de făină cu 50 gr de nuci măcinate, iar apoi încorporezi în albuşurile spumă. Compoziţia obţinută o întinzi pe fundul unei tăvi (tapetată cu foaie de copt) cu pereţi detaşabili. Bagi la cuptor aproximativ 20 de minute, până când se rumeneşte. Repeţi procedura pentru încă două foi. Când ai băgat ultima foaie la cuptor, prepari crema. Freci gălbenuşurile de la cele şase ouă cu două linguri de făină şi cu şase linguri de zahăr. Omogenizezi, iar apoi adaugi laptele treptat. Pui pe foc şi amesteci în continuu până când obţii o budincă. Laşi să se răcească. Prepari zahărul ars până se răceşte budinca. Topeşti 200 gr de zahăr, pe foc, într-o cratiţă, iar apoi întinzi zahărul topit pe o tavă unsă cu puţin unt. Laşi să se răcească, îl dezlipeşti şi îl zdrobeşti mărunt. Baţi frişca şi o amesteci cu zahărul ars. Pentru tortul egiptean preparat după reţeta originală, baţi untul cu mixerul, iar apoi adaugi treptat din budinca acum răcită, fără să te opreşti din mixat. Asamblezi tortul. Întinzi o treime din crema de budincă şi jumătate din crema de zahăr ars peste prima foaie. Repeţi pentru următoarele două foi. Întinzi pe ultima foaie doar ultima treime din crema de budincă. Foloseşti pentru ornat încă 200 ml de frişcă, separat faţă de ingredientele de la început. Bagi tortul egiptean preparat după reţeta originală câteva ore la frigider şi serveşti.