Tort ‘’Valurile Dunării’’. Rețeta perfectă de dulce
Publicat pe 04.05.2022 la 22:57 Actualizat pe 04.05.2022 la 22:57
Prăjitura ‘’Valurile Dunării’’ este o prăjitură fină și delicată. Este foarte populară în Germania și Austria, fiind extrem de răcoritoare datorită cremei de vanilie și vișinelor. Această rețetă este de origine germană, dar a fost preluată de austrieci și ulterior și de români. Se prepară ușor și merită fiecare minut petrecut în bucătărie.
- Prăjitura Valurile Dunării este foarte fină și delicată
- Iată cum se prepară
Prăjitura Valurile Dunării este extrem de delicioasă și răcoritoare datorită combinației de cremă de vanilie și vișine. Este o rețetă de origine germană . De asemenea, această prăjitură a fost preluată de austrieci și de români. Iată cum se prepară această minunăție culinară.
Ingrediente
1.2 kg vișine la borcan sau congelate
5 ouă
450 g unt moale
200 g zahăr
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
350 g făină
1 linguriță praf de copt
1 plic praf de copt
1 praf de sare
2 linguri cacao
2 linguri rom
1 plic budincă vanilie
500 ml lapte
2-3 linguri lichior de cireșe
200 g ciocolată
20 g unt de cocos
Grăsime pentru tavă
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se freacă gălbenușurile cu 250 g unt, 150 g zahăr și zahărul vanilat. Se cerne făina cu praful de copt deasupra și se încorporează. Se adaugă albușurile spumă cu sarea. Jumătate din aluat se așază într-o tavă unsă și se netezește la suprafață. Restul se amestecă cu 50 g zahăr, praful de cacao și romul. Se toarnă aluatul cu ciocolată peste celălalt și se netezește. Se presară uniform vișinele scurse. Se coace 40-50 de minute. Se acoperă cu un șervet și se lasă peste noapte în tavă. Se amestecă praful de budincă cu 100 ml lapte și 4 linguri zahăr. Restul de lapte se dă în fiert, se adaugă amestecul de praf de budincă. Se fierbe la foc mic 3 minute. Se lasă să se răcească, amestecând ocazional. Se strecoară. Se bate restul de unt cu mixerul până se obține o cremă afânată. Se adaugă treptat cu o linguriță budinca și lichiorul și se bate la viteză mare. Se unge blatul cu crema și se pune la rece. Se topește ciocolata și se adaugă untul de cocos. Se lasă să se răcească puțin. Se toarnă uniform peste prăjitură. Se desenează valuri în ciocolată, cu o furculiță. Se pune la rece, până s-a întărit glazura. Se taie felii. Poftă bună!