Tortilla de cartofi cu telemea. Rețeta perfectă dacă rămâi în până de idei
Publicat pe 30.05.2022 la 19:19 Actualizat pe 30.05.2022 la 19:19
Tortilla este un fel de mâncare tradițional în Spania. Este un fel de omletă, dar mult mai complexă și delicioasă. Spaniolii prepară această rețetă extrem de des, fiind la tot pasul în Spania. Românii au început și ei să prepare acest fel de mâncare care se face repede și este extrem de delicioasă.
- Tortilla cu cartofi și telemea
- Cum se prepară această rețetă spaniolă
Rețeta de tortilla cu cartofi și telemea se prepară foarte repede și este perfectă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este un preparat aromat și gustos, iar telemeaua îi dă o textură cremoasă de care te vei îndrăgosti. Iată cum se prepară această rețetă spaniolă.
Ingrediente
500 g cartofi roșii fierți
60 ml ulei vegetal
200 g mazăre congelată
2 fire de praz
400 g roșii tari
185 g telemea de vacă
5 ouă
1-2 linguri apă minerală
1 praf boia iute
1 lingură pătrunjel proaspăt
Sare
Piper
Mod de preparare
Se descojesc cartofii, apoi se taie felii subțiri. Se usucă în prosop de hârtie. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se călesc cartofii, mazărea decongelată și prazul 10 minute, amestecând din când în când. Se adaugă jumătate din telemeaua tăiată cubulețe, se amestecă și se pun deasupra roșiile feliate și restul de telemea. Într-un castron se bat ouăle cu apa minerală, boiaua iute, puțină sare și piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă pătrunjelul tocat, apoi se toarnă peste amestecul de cartofi și se prăjește tortilla pe foc mic cam 10 minute. Când tortilla s-a închegat dedesubt, se pune pe o farfurie, se pune altă farfurie deasupra, apoi se răstoarnă cele două farfurii. Se scoate farfuria de deasupra, se pune tortilla înapoi în tigaie și se mai prăjește 5 minute. Se servește fierbinte, tăiată în sferturi. Poftă bună!