Trei rețete de tiramisu fără ou crud
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 16.12.2020 la 00:13
Actualizat pe 16.12.2020 la 00:14
Dacă vrei să faci un desert simplu, dar delicios, tiramisu este varianta cea mai bună. Copiii vor adora această prăjitură, iar cei mari vor fi la fel de încântați. Dacă nu vrei să mergi pe varianta clasică, iată trei rețete fără ou crud, care nu dau greș niciodată!
- Trei rețete de tiramisu fără ou crud
- Rețetă simplă de tiramisu fără ou crud
Cu rețeta potrivită, tiramisu poate fi desertul pe care îl vei prepara mereu familiei tale, atunci când vrei să-i faci fericiți. În rândurile următoare ve găsi trei rețete de bază de tiramisu fără ou crud și modul lor de preparare.
Rețetă simplă de tiramisu fără ou crud
Rețeta următoare nu necesită prea multe ingrediente și este destul de simplu de preparat, astfel că vei putea apela mereu la ea atunci când ești în criză de timp.
Ingrediente
300g pișcoturi
4 ouă
5 linguri de zahăr
250g brânză mascarpone
200ml frișcă vegetală
esență de vanilie
cacao
cafea
Mod de preparare
Ouăle se amestecă într-un bol de aluminiu cu zahărul, apoi se pune compoziția pe baie de aburi. Amestecă în mod continuu, până când ouăle își schimbă culoarea. Acestea vor avea o textură cremoasă, ușor aerată și o consistență ușor densă, dar nu foarte tare.
Când crema de ouă este gata, ia-o de pe foc și las-o să se răcească.Prepară cafeaua în care urmează să însiropezi pișcoturile. După ce crema de ouă a ajuns la temperatura camerei poți să adaugi brânza mascarpone și să amesteci până încorporezi complet.
Frișca lichidă se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă peste crema de ouă și mascarpone.Adaugă esența de vanilie și amestecă întreaga compoziție până se omogenizează bine. Poți adăuga orice fel de esență preferi.
Pișcoturile se dau prin cafeaua răcită și se așează primul strat într-o tavă, apoi un strat de cremă și tot așa. Ultimul strat va fi unul de cremă, pudrat cu cacao.
Prăjitura se pune la rece peste noapte sau măcar câteva ore, apoi se servește!
Rețetă de tiramisu fără ou crud pentru copii
Cei mici pot fi cei mai pretențioși când vine vorba de desert, dar există o soluție și pentru ei. Iată o rețetă de tiramisu fără ou crud, care îi va încânta pe micuți.
Ingrediente
22 de pișcoturi
1 cană de lapte cu cacao
1 cană de mascarpone
1 cană de frișcă
1-2 linguri de zahăr pudră
50 g de fulgi de ciocolată
2 linguri de pudră de cacao
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol crema de brânză mascarpone cu frișca și zahărul, până când se îngroașă. Pui laptele cu cacao într-un alt bol și înmoi pe rând fiecare pișcot (fără a-l lăsa să stea în vas, pentru că se va înmuia prea tare). Într-un vas de copt sau o tavă de aproximativ 20 de cm, pune un strat de pișcoturi, unul de cremă, încă unul de pișcoturi și unul de cremă, iar pe deasupra presară fulgii de ciocolată și cacao pudră. Lasă recipientul la frigider peste noapte.
Rețetă de tiramisu cu fructe fără ou crud
Ingrediente
16 pișcoturi
200 g cremă Mascarpone
200 ml frișca lichidă
300 g fructe de padure
2 linguri zahăr pudră
2 linguri coajă rasă de lămâie și portocală glasată
sucul de la o portocală
sucul de la fructele de pădure scurse
Mod de preparare
Se bate frișca spumă cu zahărul pudră. Se adaugă crema mascarpone, coaja rasă de lămâie și portocală, se omogenizează bine, iar aceasta este crema tortului.
Se înmoaie fiarte puțin jumătate din pișcoturi în zeama de la fructe amestecată cu cea de portocală, apoi se așează unele lângă altele în vasul în care se va face tortul pus jumatate din cremă și jumătate din fructe.
Se adaugă restul de pișcoturi înmuiate în zeama de fructe cu portocala, restul de cremă și restul de fructe. Tortul e gata, tot ce trebuie să faci este să îl lași în frigider pentru câteva ore.
Ce este tiramisu și de unde vine numele
Tiramisu este un desert originar din Italia. El are la bază biscuiți dulci, asemănători cu pișcoturile, care sunt îmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă de mascarpone, oua și zahăr.
Numele desertului este un termen care în trecut era folosit pentru Supa Ducelui. În traducere din italiană, tiramisu înseamnă „ridică-mă”.Presupusele proprietăți afrodisiace sunt motivul pentru care a fost numit astfel.