Trei rețete rapide si ușoare de fursecuri pentru Crăciun. Un desert care îți răsfață papilele gustative
Publicat pe 21.12.2023 la 23:49 Actualizat pe 21.12.2023 la 23:51
Doar trei zile mai avem până la mult așteptatele sărbători de iarnă ale anului calendaristic. Pentru că știm că în această perioadă specială vrei să îți petreci cât mai mult timp alături de cei dragi, noi ți-am pus la dispoziție trei rețete diferite de fursecuri. Iată cât de simplu și rapid poți să le prepari!
- Trei rețete ușoare de fursecuri pentru Crăciun
- Preparați-le împreună cu cei mici!
Cu siguranță și tu vrei să îți încânți familia și musafirii cu adevărate delicii culinare, preparate fără prea mult efort, merită să încerci aceste trei rețete de fursecuri pentru Crăciun. Ei bine, sunt simplu de făcut, pot fi o activitate frumoasă și pentru cei mici.
Trei rețete ușoare de fursecuri pentru Crăciun
Fără doar și poate, zilele de dinaintea Crăciunului sunt, pentru cele mai multe dintre bucătărese, cele mai aglomerate.
Pentru că în această perioadă se împodobește bradul, se fac sarmalele, cozonacii, friptură, cârnații și restul preparatelor tradiționale ce nu au cum să lipsească de pe masa aranjată pentru familie și musafiri.
Crinckles
Ingrediente
- 225 grame de ciocolată cu concentrație mare de cacao;
- două ouă;
- 75 grame de unt;
- 100 grame de zahăr;
- 250 grame de făină;
- o linguriță de praf de copt;
- trei linguri zahăr tos – pentru glazură;
- cinci linguri zahăr pudră – pentru glazură;
- un vârf de linguriță de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de fursecuri Crinckles, prima dată trebuie să topim ciocolată și untul la bain marie. Apoi, separat, batem ouăle cu zahărul și le turnăm peste amestecul de ciocolată. De asemenea, peste această compoziție se toarnă făina, sarea și praful de copt.
În continuare, amestecăm bine până la omogenizare. După aceea, aluatul cremos se ține în frigider în jur de trei sau patru ore.
Mai rămâne doar să se formeze biluțe de dimensiunea unei nuci, care se trec prin zahăr tos și apoi prin zahărul pudră. În cele din urmă, se pun apoi pe o tavă pe care am pus hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru zece minute.
Biscuiți de Crăciun
Ingrediente
- 150 grame de unt;
- 50 grame zahăr pudră;
- un ou;
- două linguri de cacao;
- 250 grame de făină;
- puțină sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de fursecuri de crăciun, prima dată, folosind un mixer, amestecă bine untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră și vârful de cuțit de sare. În continuare, după ce obții o compoziție spumoasă, adaugă oul și presară puțină făină, până când devine o pastă omogenă.
Apoi, se adaugă apoi două linguri de cacao și se amestecă bine și se pune și făina. După aceea, se ține apoi aluatul în frigider, cel puțin o jumătate de oră.
Nu în ultimul rând, se pregătește blatul de lucru și se întinde aluatul, cu ajutorul unui sucitor și vine apoi momentul preferat al celor mici, și anume folosirea formelor inedite pentru decuparea biscuiților. Vor fi gata în zece minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Cornulețe fragede
Ingrediente
- 250 grame de unt;
- 250 grame de smântână;
- o linguriță de drojdie;
- făină;
- un vârf de cuțit de sare;
- magiun;
- 300 grame de zahăr pudră.
Mod de preparare
În schimb, pentru a prepara această rețetă de cornulețe fragede, se amestecă ingredientele din lista de mai sus, mai puțîn zahărul și magiunul. Apoi, aluatul obținut se ține cel puțin o jumătate de oră la frigider.
Aici vom pornim cuptorul și îl setăm la 180 de grade Celsius, iar până ajunge la temperatura aleasă, ne apucăm de cornulețe.
Apoi, după ce le modelăm, „se așează în tava pe care am pus hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. În continuare, trebuie să luăm în calul că aceste cornulețe sunt gata atunci când încep să capete ușor o culoare aurie.
Apoi, în momentul în care sunt fierbinți, se tăvălesc prin zahăr pudră și se pot păstra în cutii metalice.