Vinete coapte la cuptor. Cea mai simplă metodă de a coace vinete pentru salată sau zacuscă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.07.2023 la 18:18
Actualizat pe 08.07.2023 la 18:18
Învață cum să gătești vinete folosind cea mai simplă metodă! Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei obține niște vinete perfect coapte și, cu siguranță îi vei cuceri pe cei dragi.
- Cea mai simplă metodă de a coace vinete pentru salată
- La ce temperatură se coc vinetele la cuptorul electric
- Se pot coace vinetele la cuptorul cu microunde?
De-a lungul anilor, cultivarea și consumul de vinete au fost răspândite în aproape toate părțile lumii. Vânăta este clasată printre primele 10 legume pentru că are un conținut ridicat de acizi fenolici și proprietăți antioxidante.
Cea mai simplă metodă de a coace vinete pentru salată
Vinetele sunt vedetele sezonlului așa că cei mai mulți români încearcă să le gătească în această perioadă. Pentru a coace vinete rapid și fără prea mult efort iată ce trebuie să faci. Ia o tavă în care să pui hârtie de copt, așeazî apoi vinetele în ea și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade C. După 20 de minute întoarce-le pentru ca ele să se coacă uniform.
În principiu, potrivit bucătarilor specialiști, vinetele se coc aproximativ 50 de minute, în funcție de mărimea lor. O vânătă este bine coaptă atunci când coaja ei neagră, iar ea este moale.
Se pot coace vinetele la cuptorul cu microunde?
Vă vom prezenta în rândurile de mai jos o rețetă de vinete la cuptorul cu microunde, care nu necesită nicio tehnică specială. Gătirea unei vinete întregi în cuptorul cu microunde, fără efort, uniform și rapid, este posibilă.
Tăiate în felii groase și stropite cu câteva linguri generoase de sos aromat, vinetele la microunde sunt o garnitură ușoară și delicioasă, gata în doar 20 de minute. Doar asigură-te că vei face găuri peste tot în vinete, înainte de le pune la microunde.
Ingrediente:
1 vânătă medie (aproximativ 1 liră 2 uncii)
1 ceapă mare, tăiată
2,50 linguri de ulei de gătit cu aromă neutră, cum ar fi ulei de sâmburi de struguri
2 căței de usturoi, tocati marunt
Sare de mare fină, după gust
Mod de preparare:
Curăță și taie tulpinile ascuțite ale vinetelor, lăsând tulpina intactă. Folosind o furculiță, străpunge vinetele de 12 până la 16 ori. Așează apoi vinetele pe o farfurie care poate fi pusă în cuptorul cu microunde și las-o acolo până când vinetele sunt moi, ușor dezumflate și gătite, aproximativ 6 minute.
Perforează apoi cea mai groasă porție de vinete cu un cuțit; dacă vinetele nu sunt înmuiate, pune la microunde încă 60 de secunde. Lasă vinetele să stea la temperatura camerei până când se răcesc suficient, aproximativ 5 minute, și mai apoi asezonează-le după gust.
Poftă bună!
Citește și: Cât costă un kilogram de vinete românești în piață? Prețul acestor legume a explodat