Legumele pe care nu trebuie să le consumi crude! Sunt nocive pentru organismul uman
Publicat pe 10.05.2023 la 19:32 Actualizat pe 10.05.2023 la 19:32
Există câteva legume pe care nu trebuie să le consumi niciodată crude! Acestea sunt nocive pentru organismul uman. Toate gospodinele trebuie să știe aceste detalii înainte! Iată cum îți pot afecta starea de sănătate.
- Legumele pe care nu e bine să le consumi crude
- Pot fi nocive pentru organismul uman
Nu este pentru nimeni un secret faptul că legumele sunt foarte bune pentru sănătatea organismului uman, însă iată că există și unele situații în care ne pot face mai rău decât bine.
Legumele pe care nu e bine să le consumi crude
Cartofii și vinetele sunt două legume foarte populare, folosite de gospodine în multe preparate culinare. Însă, înainte de a fi gătite, aceste conțin substanțe toxice care pot avea efecte negative asupra organismului uman.
În cazul cartofilor, aceștia conțin o substanță numită solanină, care se găsește în cantități mari în coajă și în germenele cartofului. Aceasta are proprietăți toxice și poate provoca diverse simptome precum greață, diaree, dureri de cap, iritații ale pielii și chiar tulburări nervoase.
Este foarte important să nu consumi cartofi care prezintă zone verzi sau germeni, asta pentru că pot indica prezența unei cantități ridicate de solanină.
În cazul vinetelor, acestea conțin o substanță care se găsește în special în coajă și în semințe. Consumul de vinete crude poate provoca simptome precum senzația de arsură în gură și în gât, greață, vărsături și dureri abdominale. Toate gospodinele trebuie să știe aceste riscuri.
Motivul pentru care se înverzesc cartofii
Inverzirea cartofilor apare când se formează clorofilă în coajă, ceea ce este un semn că aceștia au fost expuși la lumina solară. Acest proces are loc atunci când legumele sunt depozitate într-un loc luminos.
Cu atât mai mult, înverizirea cartofilor poate fi cauzată de temperaturi prea ridicate, care îi fac să se usuce și să se deshidrateze. Există câteva riscuri dacă alegi să îi consumi așa. Ei bine, este important să știi că te poți confrunta cu simtome precum greață, diaree, dureri de cap, iritații ale pielii și chiar tulburări nervoase.
Înverzirea cartofilor poate fi un semn al faptului că aceștia conțin solanină și pot fi periculoși. Pentru a preveni acest lucru, este important să-i depozitați într-un loc întunecat și răcoros și să evitați expunerea la lumina directă a soarelui. Acum știi ce legume nu trebuie să consumi niciodată înainte de a le prepara corespunzător.
Citește și: Leguma care tratează tiroida și ficatul. Este ieftină și accesibilă oricui