Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca. De ce e bine să o rostești înainte să-ți începi ziua
Publicat pe 14.09.2021 la 18:25 Actualizat pe 14.09.2021 la 18:28
Rugăciunea de dimineață scrisă de Arsenie Boca este pentru cei care cred în Dumnezeu, dar și pentru ca întreaga zi să vă meargă bine.
- Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca
- De ce e bine să o rostești în fiecare dimineață
Dacă vrei ca întreaga zi să îți meargă bine, poți citi în fiecare dimineață rugăciunea scrisă de Arsenie Boca.
În timpul vieții sale, preotul a scris mai multe rugăciuni pe care le-a lăsat drept moștenire românilor. Arsenie Boca se numără printre cele mai populare personaje creștine din istoria României, astfel mii de oameni merg la mormântul părintelui pentru a se ruga.
De ce e bine să rosteși rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca
Arsenie Boca este unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut România. Mai mulți credincioși păstrează legătura cu părintele prin rugăciune.
Rugăciunea de dimineață este una dintre cele puternice lăsate de Sfântul Ardealului, astfel că aceasta este considerată ca făcătoare de minuni. Se spune că în timpul rugăciunii toate grijile sunt puse pe plan secundar, iar vindecarea pshică cât și cea morală devine posibilă.
Pentru a avea o zi bună și toate lucrurile să dea roade, este indicat să rostești această rugăciune de dimineață, imediat ce te trezești.
Cum sună rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca
Această rugăciune de dimineață este una dintre cele mai puternice. Mai jos vei găsi întreaga rugăciune pe care o poți rosti dimineața.
,,Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.
Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.
Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.
Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.”, este rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca, conform crestinortodox.ro
Cine a fost Arsenie Boca
Arsenie Boca a fost părinte ieromonah, teolog, pictor de biserici și stareț la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop. În anul 1945, odată cu instaurarea regimului comunist, duhovnicul a fost anchetat ca opozant al regimului, iar până la sfârșitul anilor 1950, a trecut prin anchete și arestări.
În anul 1959 a fost alungat de la Mănăstirea Prislop și până la moartea sa din 1989, acesta nu a mai fost lăsat să îmbrace straiele bisericești. A fost angajat ca pictor de biserici, iar până în ultimele luni de viață a rămas supravegheat de Securitatea comunistă.
Mormântul părintelui a devenit în ultimii ani locul unor pelerinaje impresionante, unde oamenii vin ca să se roage și să fie ajutați.
Citește și: Calendar ortodox, marți, 14 septembrie. Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci