Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor

De Florina Ilicea.
Publicat pe 01.10.2020 la 13:34 Actualizat pe 01.10.2020 la 13:34

Cu toții avem momente grele, când ne simțim împovărați de probleme și poate, ne întrebăm cu ce am greșit pentru a tot primi lovituri de la viață. Greșelile de altă dată se pot întoarce, neașteptat, împotriva noastră. Este foarte important să iertăm, să ne rugăm și să fim iertați, pentru a o putea lua de la capăt. Iată câteva rugăciuni, esențiale, care ne ajută să scăpăm de povara păcatelor.

Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor

Rugîciunile pe care să le rostim pentru iertarea păcatelor

arhivă

 • Rugăciunile care ne ajută să scăpăm de povara păcatelor.
 • Rostește aceste rugăciuni pentru a primi iertare și dezlegare de păcate!

Rugăciune de iertare de sine

Uneori avem momente în care nu ne mai suportăm pe noi înșine. Încetăm să ne iubim și ne facem rău atât nouă, cât și celor din jur, care țin la noi și ne sunt alături, indiferent de situație. Pentru asta, contează, în primul rând, ca noi să ne iertăm propria persoană. Iată rugăciunea, care ne va ajuta să o facem.

„Mă iert pentru tot ce mi-am greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu manifestarea, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie.

Mă iert pentru tot ce am greşit faţă de întreaga creaţie divină de acum şi de altădată, cu simţirea, cu gândul cu vorba sau cu fapta, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie.

Rog Sfânta Treime să mă ajute să mă pot ierta pentru toată dizarmonia produsă în jurul meu cu voie sau fără de voie, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, de acum şi de altă dată.Mă iert, mă accept asa cum sunt, în toata bucuria şi lumina creaţiei divine, mă iubesc cu toata inima şi cu întreaga mea fiinţă.

Rog sufletele tuturor celor direct si indirect implicați în situație să mă ierte pentru tot ce le-am greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie. ÎI rog pe toți și pe fiecare să mă dezlege, să mă elibereze si sa-mi elibereze sufletul în legile iubirii. Mulţumesc.

Iert sufletele tuturor celor direct și indirect implicați în situație pentru tot ce mi-au greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie și le daruiesc din tot sufletul, cu toată dragostea, toată iubirea mea, tot ce am mai bun și mai frumos în mine. Dezleg sufletele lor şi le eliberez cu toată dragostea.

Rog Sfânta Treime să ne ierte pentru tot ce am greșit față de întreaga Creație Divină și pentru toată dizarmonia produsă în jurul nostru cu voie sau fără de voie, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, de acum şi de altă dată.”

Rugăciune pentru iertarea avortului

Avortul este considerat un mare păcat, însă multe femei, în societatea modernă, apelează la această procedură, din diferite motive. Multe nu sunt pregătite să devină mame din diferite motive: vârstă, situație materială, partener nepotrivit etc. Acest păcat poate fi iertat de Dumnezeu prin rostirea a mai multe rugăciuni. Aceasta este cea adresată Mântuitorului Iisus Hristos.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care din iubire pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire

Te-ai îmbrăcat în trup, Te-ai răstignit, Te-ai îngropat şi prin Crucea Ta ai înnoit firea noastră cea stricată, primeşte pocăinţa mea pentru toate păcatele mele!

Iartă-mă, Doamne, pentru că am omorât pruncii nenăscuţi, dăruiţi de Tine!

Am păcătuit Doamne la Cer şi înaintea Ta, cu cuvântul, cu fapta, cu sufletul, cu trupul şi cu cugetul minţii mele!

Am călcat rânduielile Tale, am omorât pruncii mei, copiii dăruiţi de Tine, Dumnezeul meu, nu am ascultat Poruncile Tale şi ammâniat Bunătatea Ta!

Fiindcă a Ta este zidirea, nu mă deznădăjduiesc pentru mântuirea mea şi la nemărginita Ta Milostivire îndrăznind, alerg şi mă rog Ţie Doamne!

Întru pocăinţă dă-mi inimă înfrântă şi primeşte-mă când mă rog şi dă-mi gând bun, dă-mi lacrimi şi umilinţă, Doamne, dă-mi Harul Tău, ca să pun început bun!

Iartă-mă Doamne pe mine ucigaşa de copii nenăscuţi! Miluieşte- mă, Dumnezeule, miluieşte-mă pe mine, cea căzută şi pomeneşte-mă pe mine, păcătoasa roaba Ta, întru Împărăţia Ta, dar mai ales Te rog ai grijă cum ştii Tu Doamne, de copiii mei avortaţi!

Iartă-mă Doamne, cu umilinţă şi cu pocăinţă mă rog!

Iartă-i Doamne şi pe copiii mei care, din cauza mea, nu au văzut lumina zilei, nu s-au bucurat de viaţa aceasta, atât de dragă mie!

Îţi mulţumesc Doamne Dumnezeule pentru toate darurile Tale sfinte ştiute şi neştiute!

Te slăvesc şi Te iubesc Dumnezeule Preasfânt, Multmilostiv şi Preaplin de Iubire!

Amin!”

Rugăciune pentru iertarea desfrânării

„Doamne, Dumnezeul meu, nu știu să mă rog Ție, nu știu să cer ajutorul Tău, dar mă rog îndură-Te de mine și vezi căderea mea.

Și precum părinții înțeleg cererile pruncilor lor, chiar de aceștia nu știu să le așeze în cuvinte, tot așa Te rog și pe Tine ascultă nu cuvintele buzelor, ci pe ale inimii mele.

Ridica-mă degrabă, Dumnezeule, ca să nu fiu înghițit de păcat. Ridica-mă degrabă, Dumnezeule, Cel ce ești Izvorul a tot binele și a toată virtutea.

Vino în întâmpinarea mea, Dumnezeule, precum tatăl în întâmpinarea fiului risipitor.

Eu sunt fiul cel risipitor, Doamne, și vreau să pun început bun mântuirii.

Ajuta-mă Tu, pentru rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, ale îngerului meu păzitor și ale tuturor sfinților.

Amin.”

Cea mai puternică rugăciune de iertare

Iată și cea mai puternică rugăciune, pentru orice păcat pentru care vrem să fim iertați de Dumnezeu.

„Doamne, prea mult timp te-am scos din viața mea.

Știu că sunt mereu nemulțumită de mine, greșesc, sunt păcătoasă și nu mă pot salva singură.

Nu-mi voi mai muta privirea de la Tine, nu voi mai închide ușa sufletului, ci, prin credintă, primesc cu bucurie darul Tău de mântuire.

Sunt gata să accept și o altă perspectivă a lucrurilor și să îți mulțumesc pentru minunatul dar al vieții, de care încerc să mă bucur cât mai frumos și mai corect cu putință.

Te primesc cu bucurie și sinceritate în inima mea, Doamne, și Te rog să îmi luminezi calea în așa fel încât să primesc iertare și să învăț, la rândul meu, să iert. Pentru că, așa cum Tu ai spus, „îmbrăcați-vă cu dragoste, care ne leagă pe toți împreună într-o armonie perfectă” (Coloseni 3:14).

Ajută-mă să manifest dragostea necondiționată astăzi, chiar și celor care mă rănesc, să mă iert pentru toate nedreptățile pe care le-am îndreptat către mine și să iert nedreptățile celorlalți asupra mea.

Ajută-mă să eliberez răul și să încep să iubesc așa cum iubești tu.

Amin!”

Rugăciune de iertare si împăcare

Uneori, problemele noastre sunt legate de alte persoane. Am greșit cuiva drag și ne dorim, cu tot dinadinsul, ca acesta să ne ierte și să ne primeasă înapoi în viața sa. Bineînțeles, se poate, tot prin credință și rugăciune.

„Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie.

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt înboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești.

Amin.”

CITEȘTE ȘI: Rugăciuni puternice ale părintelui Arsenie Boca. Ce trebuie să spui ca să-ți meargă bine în toate

În articolul
Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Știri

Anamaria Prodan, gest emoționant la mormântul mamei sale. ”Știu că mă veghezi și mă aperi” / FOTO
Showbiz intern • la 13:46
Anamaria Prodan, gest emoționant la mormântul mamei sale. ”Știu că mă veghezi și mă aperi” / FOTO
 • Astăzi se împlinesc trei ani de la moartea Ionelei Prodan
 • Anamaria Prodan este sfâșiată de durere
Gina Pistol a slăbit de la 80 de kilograme la 65 fără să facă sport. Au trecut doar 5 săptămâni de la naștere: „Rămâne între noi”
Showbiz intern • la 13:24
Gina Pistol a slăbit de la 80 de kilograme la 65 fără să facă sport. Au trecut doar 5 săptămâni de la naștere: „Rămâne între noi”
 • Gina Pistol a slăbit aproape 15 kilograme după naștere, fără sport.
 • Prezentatoarea Chefi la cuțite a născut în urmă cu 5 săptămâni.
Cine este concurenta eliminată de la Burlacul! Andi Constantin și-a explicat alegerea: „Un drum care mie nu îmi aparține” / VIDEO
Emisiuni TV • la 13:17
Cine este concurenta eliminată de la Burlacul! Andi Constantin și-a explicat alegerea: „Un drum care mie nu îmi aparține” / VIDEO
 • Burlacul a făcut o nouă eliminare
 • Cine este tânăra care a plecat din casa fetelor
Un student de 21 de ani are nevoie de transplant, după ce a băut patru doze de energizant pe zi: „Am fost la terapie intensivă”
Stiri internationale • la 13:14
Un student de 21 de ani are nevoie de transplant, după ce a băut patru doze de energizant pe zi: „Am fost la terapie intensivă”
 • Un student de 21 de ani are nevoie de transplant de rinichi din cauza consumului exagerat de energizant.
 • Tânărul a fost internat 58 de zile în spital.
Drama prin care trece Ombladon de la Paraziții. Și-a pierdut tatăl și fratele din cauza coronavirusului
Showbiz intern • la 12:42
Drama prin care trece Ombladon de la Paraziții. Și-a pierdut tatăl și fratele din cauza coronavirusului
 • Ombladon este distrus de durere după moartea fratelui și a tatălui
 • Bogdan Păstacă s-a confruntat cu boli grave
Benone Sinulescu, păgubit de hoți în miez de noapte. Artistul a rămas fără munca de peste an: ”Au rupt tot”
Emisiuni TV • la 12:26
Benone Sinulescu, păgubit de hoți în miez de noapte. Artistul a rămas fără munca de peste an: ”Au rupt tot”
 • Benone Sinulescu a rămas fără producția din solar.
 • Artistul s-a ”înarmat” acum cu o alarmă antifurt.
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Omul de afaceri Ion Ţiriac a mărturisit că a fost bolnav de Covid la 82 de ani: "Am avut norocul norocului, am trecut prin boală fără să simt"
recomandare pe as.ro
VIDEO. Nadia Comăneci în formă maximă. Cum a dansat pentru a celebra 100 de zile rămase până la Jocurile Olimpice: "Eu sunt gata!"
Romania TV
Clipe dramatice pentru Magda Vasiliu, ce a păţit băieţelul ei după ce a fost diagnosticat cu cancer
Romania TV
Caz alarmant în România. A murit de COVID-19, cu vaccinurile făcute
recomandare pe antena3.ro
Imagini din spitalele României. Saloanele de Terapie Intensivă gem de pacienți iar unii bolnavi stau intubați pe holuri
recomandare pe antena3.ro
Dana Budeanu, despre criza politică din România: "Mizele astea două sunt peste moartea rudelor voastre"
recomandare pe antena3.ro
Un român a plătit o sumă colosală după o criză de fiere în Tenerife
recomandare pe playtech.ro
De ce este invidios Cove pe Smiley. Lora nu a putut să se abțină
recomandare pe playtech.ro
Ce nu vorbește niciodată Andreea Antonescu în public. Cântăreața i-a spus tot lui Răzvan Simion
recomandare pe redactia.ro
Ricky Martin, cu părul alb și îmbătrânit complet! Ultimul videoclip al artistului arată cât de mult s-a schimbat
recomandare pe redactia.ro
Alertă la granița cu România! Rusia amenință cu distrugerea Ucrainei
recomandare pe a1.ro
Elena Ionescu, rochia ultra-scurtă și vaporoasă. Artista a fost la un pas de un accident vestimentar
recomandare pe romaniatv.net
Confruntarea serii: Monica Pop - Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării: "Părinții, decăzuți din drepturi" / "Nu pot să cred că ați spus așa ceva!"
recomandare pe romaniatv.net
Elena Udrea, dezvăluiri uluitoare despre drama din Costa Rica. „Nu mai aveam lapte praf să hrănesc copilul. S-au făcut nişte abuzuri uriaşe”
recomandare pe bzi.ro
Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Se iau bani de la meseriile esențiale: medici, profesori și polițiști
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
recomandare pe Ciao.ro
ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan