Sarea îți poate reduce viața. Un studiu alarmant arată cu câți ani mori mai repede dacă o folosești în mâncare
Publicat pe 12.07.2022 la 17:28 Actualizat pe 12.07.2022 la 17:33
Cu toții știm că sarea joacă un rol deosebit de important atunci când vine vorba de gătit, mai ales pentru că gustul nu poate fi la fel de delicios fără acest ingredient. Cu toate astea, îți poate reduce viața. Un studiu a arătat cu câți ani mori mai repede dacă o folosești în mâncare.
- Sarea, nocivă pentru organism
- Ce a demonstrat un studiu
Mulți spun că mâncarea este mai delicioasă dacă are sare! Ei bine, iată că acest ingredient care dă gust preparatelor nu este chiar atât de bun pentru organismul uman precum pare. Un studiu a arătat cu câți ani mori mai repede dacă o folosești în mâncare.
Sarea îți poate reduce viața dacă o folosești în mâncare
În urma unui studiu, oamenii de știință au descoperit că sarea folosită în mâncare reduce cu peste doi ani din viața bărbaților și un an și jumătate a femeilor. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au participat peste 500.000 de oameni din Marea Britanie la cercetări.
Cele 500.000 de persoane au fost monitorizate timp de nouă ani. În cadrul studiilor, specialițtii au ținut cont de vârstă, etnie, sex, indicele de masă corporală, afecțiuni, activitate fizică și chiar vicii.
Ce persoane trebuie să stea cât mai departe de acest aliment
În comparație cu persoanele care nu adăugau sare în mâncare, cei ce o consumau aveau un risc cu 28% mai mare de a muri prematur. Cu atât mai mult, specialiștii susțin că oamenii care se confruntă cu probleme la inimă sau prezintă un risc ridicat de boli cardiace să reducă semnificativ din consumul de sare.
Sarea oferă, într-adevăr, gust preparatelor, dar acesta nu este sănătoasă pentru organismul uman și își poate reduce viața.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Trucul la care nu o să mai renunți niciodată