Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Trucul la care nu o să mai renunți niciodată
Publicat pe 07.07.2022 la 20:58 Actualizat pe 07.07.2022 la 20:58
Nu sunt deloc puțini cei care își încep dimineața cu o cafea! Ei bine, dacă până acum erai tentat să pui zahăr, frișcă sau alte arome în ea, ce ar fi dacă de mâine ai pune sare? Nu! Nu este o glumă! Sarea are o serie de beneficii, iar odată ce afli care sunt acestea nu o să mai renunți la ele. Iată care este trucul care a cucerit o mulțime de români!
- Sarea în cafea, un truc neașteptat
- Care sunt beneficiile
Știm că pare greu de căzut să pui sare în cafea, însă numeroase persoane practică, de fapt, acest lucru. Tot mai multe persoane aleg să își pună sare în ceașca de cafea, înainte de a lua prima înghițitură, iar studiile arată că nu este deloc un obicei greșit.
Ce se întâmplă când pui sare în cafeaua de dimineață
Nu, nu spunem doar noi că sarea pusă în cafea are o serie de beneficii, asta fiindcă un studiu realizat recent a demonstrat faptul că ionii de sodiu din sare au capacitatea de a „tăia” gustul amar al cafelei.
Exact! Cu doar un praf de sare poți crește aroma băuturii din ceașcă, însă asta nu este tot, fiindcă mai sunt pe listă o serie de beneficii. Nu doar că o să te bucuri de o cafea ca la carte, care nu este deloc sărată, ci o să și diminuezi zahărul, dacă obișnuiești să folosești, astfel că diabetul este ținut la distanță.
Ce efecte are cafeaua dacă este consumată zilnic
Acum, după ce ai aflat faptul că sarea îi oferă un gust mult mai intens cafelei, dar și că reduce riscul de diabet, trebuie să știi și ce efecte are această băutură din ce în ce mai preferată de români atunci, când este consumată zilnic.
Tot în urma unui studiu, specialiștii au ajuns la concluzia că oamenii care consumă cafea zilnic au o tensiune arterială mai mică și risc redus să dezvolte boli de inimă. De asemenea, tot despre cafea trebuie să știm și că stimulează sistemul nervos, dar și că reduce aproape definitiv riscul apariției hemoragiilor cerebrale.
Acum, în ciuda tuturor speculațiilor despre cafea, este momentul să te bucuri de o aromă intensă cu ajutorul unui praf de sare, dar și te gândești la numeroasele beneficii pe care le are.
CITEȘTE ȘI: Înghețată de cafea. O rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară