Scrisoare de la Moș Nicolae pentru copii. Ce poate Moșul să le transmită celor mici
Publicat pe 01.12.2021 la 12:54 Actualizat pe 01.12.2021 la 12:54
Din moși-strămoși, copiii din întreaga lume îi scriu o scrisoare lui Moș Nicolae în care îi spun dacă au fost cuminți și ce și-ar dori să primească de la el în acel an. Totuși, rareori Moșul le răspunde, deși cei mici așteaptă cu nerăbdare acest lucru. Iată cum ar trebui să arate o scrisoare de la Moș Nicolae!
- Scrisoare de la Moș Nicolae pentru copii
- Ce le transmie Moșul celor mici
Se apropie cu pași repezi acea perioadă din an în care copiii de pretutindeni îi scriu lui Moș Nicolae, dar nu de fiecare dată primesc un răspuns. În rândurile de mai jos vă explicăm ce se poate scrie într-o scrisoare de la Moșul și vă oferim un exemplu care vă poate inspira.
Scrisoare de la Moș Nicolae pentru copii. Ce poți scrie în ea
Pentru redactarea unei scrisori de la Moș Nicolae este important să ne imaginăm cum ar arăta o zi din viața celebrului personaj și să includem elemente de sărbătoare, specifice perioadei. De asemenea, este util să amintim detalii din poveștile bine cunoscute despre Moș Nicolae și să nu uităm să menționăm cadourile pe care le pregătește pentru cei mici.
La final, Moșul trebuie să-i răspundă copilului la ceea ce i-a scris și să-i dea asigurări că dorințele lui au fost ascultate. Mai jos v-am oferit un model de scrisoare de la Moș Nicolae emisă de oficiul poștal dintr-o localitate din Germania pentru cei mici.
„Brrr. E așa de frig afară. Zăpada e atât de mare, iar eu sunt în casă. Tocmai ce m-am întors dintr-o mică excursie din Franța unde m-am dus să-mi iau un mic dejun franțuzesc. Croasanți și baghete de pâine proaspete, cred că știți despre ce vorbesc. Miroase atât de bine. După cum știți, eu trăiesc într-un mic sătuc care se numește Sfântul Nicolae, care este foarte aproape de granița franceză și mi-e tare ușor să trec granița și să mă duc acolo la cumpărături, cu sania bineînțeles. Pe vremuri erau soldați care păzeau granița și îi verificau pe toți cei care treceau granița. Astăzi nu mai sunt soldați și e mult mai bine. E mult mai ușor acum pentru mine și poporul german să treacă granița și copiii în mod special se bucură de acest lucru pentru că pot să-și viziteze prietenii din Franța. Și pentru celelalte țări e la fel. Uite, la sfârșitul scrisorii mă vedeți pe mine cum traversez granița.
Acum e timpul pentru mic dejun și ciocolată caldă. Dintr-un moment în altul va veni poștașul cu alte scrisori de la voi. De-abia aștept să citesc scrisorile de la copiii din toată lumea. Primesc scrisori în fiecare zi și ieri am găsit scrisoarea ta printre celelalte. Mulțumesc că mi-ai scris, mi-a făcut mare plăcere.
Oh, cineva bate la ușă. Cred că e poștașul. Sunt curios cine mi-a mai scris de data asta.O să stau lângă șemineu și o să citesc toate scrisorile de la copiii mici și mari. Îți doresc sărbători fericite și un An Nou Fericit!”
Cum poți să îi dai copilului o scrisoare de la Moș Nicolae
Așa cum e tradiția la unii români, ca darurile de la Moș Nicolae să apară sub pernă, la fel se poate întâmpla și cu scrisoarea de la Moșul. În acest fel, cel mic se trezește și găsește scrisoarea de unul singur, după ce i-ai spus că acela este locul în care i-o va lăsa.
De asemenea, se poate pune în ghetuțe, locul în care apar de obicei darurile de la Moșul.
Cum le explicăm copiilor cine este Moș Nicolae
Cea mai răspândită legendă spune că însuși Sfântul Nicolae a pornit tradiția care dăinuiește și astăzi, el fiind cel care a dat naștere personajului Moș Nicolae.
Tradiţia spune că însuşi Sfântul Nicoale a ajutat trei fete sărmane din oraşul său, aducându-le în dar noaptea, fără a fi văzut, daruri de zestre. Când a adus darurile pentru a treia fată, tatăl ei l-a prins și a spus și altora despre generozitatea lui.
Apoi, în Evul Mediu, măicuţele sau călugării aşezau la uşă pe furiş daruri pentru săraci, în noaptea de Sfântul Nicolae. De aici ar fi pornit tradiția de a oferi daruri copiilor și e evoluat până la ajuns ceea ce este în zilele noastre.
Astfel, cea mai bună explicație pentru cei mici poate porni de la această legendă, iar accentul ar trebui să fie pus pe dorința Moșului de a-i ajuta pe cei nevoiași.