Se mai poate consuma sau nu ceapa după ce a încolțit? Când devine periculoasă pentru sănătate, de fapt
Publicat pe 30.09.2023 la 22:17 Actualizat pe 30.09.2023 la 22:17
Ceapa este una dintre cele mai consumate legume din întreaga lume. Folosită în stare crudă sau gătită în compoziția celor mai multe feluri de mâncare, acest produs alimentar este cel care, de cele mai multe ori, dă gustul preparatului. Însă, cei mai mulți se întreabă dacă ceapa mai poate fi consumată după ce încolțește. Iată ce spun specialiștii!
- Se mai poate mânca sau nu ceapa încolţită
- Sfatul specialiştilor, când devine periculoasă
De foarte multe ori, cumpărând o cantitate mare de ceapă, uităm de ea și ajunge, astfel, să încolțească. ei bine, la vederea acesteia, o bună parte din oameni preferă să o arunce la gunoi, în timp ce alții o consumă în continuare.
Se mai poate mânca sau nu ceapa încolţită
Așadar, după o perioadă de timp, ceapa ajunge să încolțească. În foarte multe dintre cazuri, oamenii au dubii și se întreabă dacă se mai poate mânca ceapa după ce ea a încolțit.
În acest fel, specialiștii sunt de părere că aceasta este încă comestibilă. Mai mult decât atât, mugurii de ceapă nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea noastră, ci aceștia se pot tăia și pune într-o omletă sau salată.
Recomandarea specialiștilor
În urma celor menționate anterior, este foarte important ca locul în care depozitați ceapa să fie ferit de lumină și cât mai întunecat posibil. Și, totodată, temperatura din camera în care este depozitată nu ar terbui să fie mai mare de 20 de grade Celsius.
În schimb, cu cât puneți mai puțină ceapă într-o pungă cu atât aceasta poate rezista mai mult. D
Însă, când vine vorba de petele negre de pe suprafața acesteia, ele ne pot indică faptul că ceapa nu este în regulă.
CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care se pune cenușă pe stratul de ceapă. Sfaturile utile de la grădinari