Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu au voie să facă credincioșii în 29 august
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.08.2023 la 09:29
Actualizat pe 29.08.2023 la 09:29
Este o zi importantă astăzi! Credincioșii sărbătoresc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, una dintre sărbătorile cu cea mai puternică încărcătură divină. Creștinii ortodocși trebuie să respecte câteva tradiții importante în această zi. Iată ce nu au voie să facă și ce restricții trebuie să respecte.
- Ce nu au voie să facă credincioșii de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul
- Creștinii respectă una dintre cele mai importante sărbători din an
O altă sărbătoare importantă are loc astăzi, 29 august. Creștinii ortodocși respectă de sute de ani Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, o zi încărcată cu energie divină și în care trebuie să țină cont de câteva restricții și tradiții.
Această zi este pentru odihnă și rugăciune, iar cei care nu respectă restricțiile ar putea să aibă parte de ghinion.
Ce nu trebuie să faci în 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul
Credincioșii sunt obișnuiți cu restricțiile când vine vorba despre sărbători importante, iar aceasta este una dintre ele.
Tradiția presupune ca cei care vor să sărbătorească această zi trebuie să țină post negru, iar ceea ce le este permis să consume sunt doar strugurii și apa. Așadar, credincioșii trebuie să se abțină de la mâncare.
De asemenea, este important de știut că fructele, varza, fructele sau fructele în forma capului Sfântului Ioan Botezătorul sunt interzise. Credința interzise varza deoarece se crede că pe frunzele acesteia capul Sfântului a fost tăiat.
Mai mult, nici vinul roșu nu este acceptat, având în vedere sângele pe care l-a vărsat în această zi importantă. O altă restricție importantă este ca nimic să nu fie tăiat cu cuțitul, ci doar rupt cu mâna.
Rugăciunea pe care trebuie să spui timp de 9 zile
Deși există multe tradiții și restricții care trebuie respectate astăzi, credincioșii nu trebuie să uite de rugăciune.
Creștinii pot să își rezerve câteva minute pe zi, timp de nouă zile, pentru a rosti o rugăciune anume, cu o puternică încărcătură divină în această zi. Aceasta se completează perfect cu respectarea tradițiilor din 29 august.
”O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut.
Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.
Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit.
Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.
Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi.
Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.
Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.
Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!”.