Te poți îmbolnăvi din cauza roșiei, cea mai populară legumă? Ce efecte adverse au tomatele
Publicat pe 10.07.2020 la 12:58 Actualizat pe 10.07.2020 la 13:07
Roșia este cea mai populară legumă și este apreciată pentru efectele benefice asupra organismului. Cu toate acestea, ea poate avea efecte adverse. Uite despre ce este vorba!
- Roșia - prieten sau inamic?
- Te poți îmbolnăvi din cauza tomatelor?
Roșiile sunt cele mai cunoscute legume de la noi, dar nu multă lume se gândește,atunci când le cosnumă, la problemele pe care le pot cauza acestea. Medicii recomandă reducerea consumului de tomate în mai multe situații. Dacă ai boli ginecologice, menstre dureroase, astm bronșic sau litiază renală, ar trebui să reduci consmul lor.
Tomatele pot fi depozitate în propriul frigider, 6-8 zile și 2 zile, în cazul în care sunt păstrate sub formă de suc proaspăt. Spre deosebire de alte legume, roșiile îşi păstrează proprietăţile antioxidante.
Care sunt reacțiile adverse ale tomatelor?
1. Pot provoca arsuri stomacale, din cauza conținutului ridicat de acid malic şi citric. Nu doar roșiile proaspete ar putea provoca această problemă, ci și cele gătite. Așa că medicii ne avertizează să fim atenți.
2. Tomatele pot provoca probleme grave la rinichi, din cauza conținutului bogat de potasiu. Mai mult de atât, persoanele care au deja probleme sunt sfătuite să reducă aproape de tot consumul roșiilor.
3. Pot provoca, de asemenea, infecții și alergii precum mâncărimi, urticarie, erupții cutanatae, eczeme etc. Acestea apar din cauza histaminei, un compus care se regăsește în roșii.
Citește și: Pepenele îngrașă sau nu? De ce să nu-l consumi în exces