Top 3 rețete cu ovăz pentru a slăbi. Sunt recomandate la micul dejun
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.01.2025 la 09:40
Actualizat pe 27.01.2025 la 09:40
Ovăzul poate fi o variantă pentru un mic dejun sănătos. Poate fi folosit în mai multe rețete, dar cel mai cunoscut este terciul, cel care poate fi lăsat peste noapte la frigider și consumat a doua zi.
- Top 3 rețete cu ovăz pentru a slăbi
- Sunt recomandate la micul dejun
Ovăzul se numără printre cele mai consumate alimente la micul dejun. Poate fi folosit în mai multe rețete, pornind de la brioșe, biscuți, dar cel mai cunoscut rămâne terciul de ovăz. Poate fi pregătit și cu o seară înainte și consumat a doua zi dimineață.
Trei rețete cu ovăz pentru a slăbi
Cheesecake cu ovăz și merișoare
- două căni cu lapte integral
- două căni cu fulgi de ovăz
- jumătate de cană de iaurt
- extract de vanilie
- o linguriță de semințe de chia
- scorțișoară măcinată
- o linguriță de miere
- sare
- merișoare congelate
- coajă rasă de portocală
- un sfert de cană de suc de portocale
- ghimbir măcinat
- cremă de brânză cu conținut redus de grăsimi
Se pune într-un vas laptele, ovăzul, iaurul, vanilia, semințele de chia, scorțișoara și un praf de sare. Se amestecă bine, se acoperă și se dă la frigider. Între timp, se adaugă merișoarele congelate într-o tigaie, cu o linguriță de coajă de portocală, suc de portocale și ghimbirul măcinat.
Se amestecă până când se îngroașă, se mai lasă pe foc câteva minute, iar mai apoi se lasă la răcit la temperatura camerei. Se amestecă crema de brânză cu mierea și esența de vanilie, iar mai apoi se fac straturile. Se pune din amestecul cu ovăz o lingură, se întinde apoi crema de brânză, apoi amestecul de merișoare și se repetă straturile.
Ovăz lăsat peste noapte cu dovleac și curmale
- lapte de migdale neîndulcit
- dovleac la conservă
- semințe de in
- extract de vanilie
- scorțișoara măcinată
- ghimbir măcinat
- sare
- fulgi de ovăz
- curmale Medjool fără sâmburi
- apă fierbinte
- nuci pecan prăjite și tocate
Într-un bol se toarnă laptele de migdale, dovleacul la conservă, iaurtul, semințele de in, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Se amestecă bine, iar mai apoi se adaugă și ovăzul. Se lasă la frigider, iar între timp se taie curmalele și se pun la blender cu apă fierbinte până când devine o pastă. Se adaugă sare și se pune peste ovăzul cu laptele de migdale neîndulcit. Se servește cu nuci pecan prăjite și tocate.
Ovăz cu căpșuni și ciocolată neagră
- 3 căni de ovăz
- 2 căni de lapte de migdale neîndulcit
- căpșuni
- iaurt grecesc
- sirop de arțar
- extract de vanilie
- ciocolată neagră tocată
- sare
- ulei de cocos
Se amestecă ovăzul cu laptele de migdale, iaurtul grecesc, o parte din căpșuni, siropul de arțar și extractul de vanilie. Se pun într-un blender, iar după ce se obține un amestec omogen se toarnă într-un bol.
Separat, într-un alt vas, se topește ciocolata neagră cu uleiul de cocos și se adaugă și restul de căpșuni. Amestecul se pune deasupra celui de fulgi de ovăz și lapte de migdale.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de ovaz. Puțini știu ce beneficii uimitoare are