Fulgi de ovăz la micul dejun. Cum te ajută să slăbești și cu ce să îi combini
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 12.01.2025 la 11:29
Actualizat pe 12.01.2025 la 11:29
Terciul de ovăz este o variantă de mic dejun pentru mulți oameni, iar specialiștii spun că fulgii de ovăz pot să te ajute să slăbești, în special dacă ai grijă cu ce îi combini. Studiile arată că reduce pofta de mâncare.
- Cum te ajută fulgii de ovăz să slăbești
- Cu ce să îi combini
Mai multe vedete internaționale au recunoscut că mănâncă la micul dejun terci de ovăz în diferite combinații. Fulgii de ovăz se numără printre variantele preferate de mulți pentru prima masă a zilei, iar studiile arată că, într-adevăr, ajută să pierzi kilograme.
Cum te ajută fulgii de ovăz să slăbești
Cercetării sunt de părere că dieta joacă un rol esențial în procesul de slăbire, adică 75%, în timp ce 25% ar reveni sportului.
Un studiu a arătat că oamenii care au fost atenți la alimentație, dar nu au făcut atât de mult sport, au slăbit mai multe kilograme, în timp ce oamenii care au făcut sport intens au pierdut au slăbit mai puțin, mai exact doar 3 kilograme în trei săptămâni. Chiar și așa, spcialiștii spun că este bine să acorzi atenție atât dietei, cât și sportului, pentru a avea rezultate cât mai rapid.
Fulgii de ovăz sunt considerați super alimente și ajută la pierderea în greutate, susțin cercetătorii. O jumătate de cană de ovăz are 65 de calorii, în timp ce o banană are 90 de calorii. Fulgii de ovăz te ajută să scapi de kilogramele în plus și îți oferi senzația de sațietate mai mult timp, așa că, nu vei mai fi tentat să ai mai multe gustări pe timpul zilei.
Cu ce să combini fulgii de ovăz
Chiar dacă sunt sănătoși, trebuie să ai grijă cu ce combini fulgii de ovăz. Este recomandat să aduci o mână de nuci ori chia. Poate fi adăugată și scorțișoară, vanilie sau cardamon ori fructe proaspete ori deshidratate. Pe deasupra terciului de ovăz mai poate fi pusă miere, gem sau dulceață fără zahăr sau cu îndulcitor natural.
Dacă nu ai timp să îți pregătești ovăzul în fiecare dimineață, este bine să îl faci dinainte cu o seară și să îl lași la frigider peste noapte, iar dimineața să adaugi doar fructele preferate.
Citește și: Cum se face croque madame. Sandvișul frațuzesc rafinat după o rețetă simplă