Top 5 filme creștine de familie de văzut în postul Crăciunului
Publicat pe 20.11.2020 la 00:55 Actualizat pe 20.11.2020 la 02:13
Toți creștinii din lume se află acum în postul Crăciunului, pregătindu-se pentru una dintre cele mai importante sărbători ale creștinismului, Nașterea lui Iisus Hristos. Pe lângă abținerea de la mâncarea de ”dulce”, credincioșii din toată lumea fac pregătiri temeinice pentru ziua cea mare. Iată top 5 filme creștine de familie care sunt perfecte pentru această perioadă.
- Top 5 filme creștine de familie de văzut în postul Crăciunului
- Cinci capodopere ale cinematografiei
Multe filme creștine fascinante au fost făcute de-a lungul timpului, dar următoarele cinci sunt capodopere ale cinematografiei. Orice creștin ar trebui să le privească măcar o dată în viață.
The Ten Commandments / Cele zece porunci - anul 1956
„The Ten Commandments” a fost realizat pe unul dintre cele mai mari platouri de filmare construite vreodată pentru un film. Considerat „o epopee a marelui ecran”, pelicula a primit şapte nominalizări la Premiile Oscar, din 1965, inclusiv la categoria Cel mai bun film.
Potrivit „Guiness World Records, ”Cele zece porunci” este al şaptelea cel mai bun film al tuturor timpurilor.
Fimul ”Cele zece porunci” relatează povestea vieţii lui Moise, un prinţ egiptean adoptat, interpretat de actorul Charlton Heston, care întoarce spatele unei vieţi privilegiate şi alege, în schimb, să-şi conducă poporul spre libertate. În încercarea de a opri împlinirea unei profeţii nefaste, faraonul ordonă uciderea tuturor pruncilor evrei.
Din distribuţia fimului mai fac parte actorii Yul Brynner, Anne Baxter, Edward G. Robinson şi Yyvone De Carlo.
The Bible / Biblia - anul 1966
În această producție, publicul poate urmări o naraţiune simplă, construită pas cu pas din Biblie, fără încercarea de a umaniza personajele. Situaţiile sau povestiriile sunt exact aşa cum sunt prezentante în Biblie.
„The Bible/ Biblia“ prezintă primele douăzeci şi două de capitole din Geneză, de la crearea şi apariţia lumii, până la facerea omului şi punerea sa în grădina Eden. Căderea în păcat a lui Adam şi Eva este urmată de povestea lui Cain şi Abel.
Secvența potopului este spectaculoasă. Noe construieşte legendara arcă şi porneşte într-o călătorie, în timpul celor patruzeci de zile de curăţare ale Pâmântului.
Joseph/ Iosif - anul 1995
Regizorul Roger E. Young a spus povestea lui Iosif, omul ales de Dumnezeu pentru un mare scop. Acesta a dus o viaţă plină de greutăţi. A fost urât de fraţii săi, care au încercat să-l ucidă, a fost vândut ca sclav şi întemniţat.
Filmul este produs de Luca Bemabei şi Laura Fattori, după un scenariu scris de James Carrington şi Lionel Chetwynd, din distribuţia filmului creștin mai fac parte actorii Ben Kingsley, Paul Mercurio, Martin Landau şi Lesley Ann Warren.
Mary, Mother of Jesus/ Maria, mama lui Iisu - anul 1999
Pelicula, regizată de Kevin Connor, spune povestea tulburătoare a vieţii Fecioarei Maria, de la întâlnirea sa cu Iosif şi până la răstignirea lui Iisus.
Fercioara Maria îl aduce pe lume pe Iisus, pe care este nevoită să-l apere de soldaţii regelui Irod, care aveau ca poruncă să ucidă toţi pruncii de sex masculin din Iudeea. Pe parcursul filmului, Fecioara Maria îşi vede fiul cum creşte şi este învinuit de blasfemie atunci când susţine că el este Mesia.
În final, Maria suferă la răstignirea fiului său, apoi se bucură la Învierea sa. În rolurile principale din „Maria, mama lui Iisus“ sunt distribuiţi actriţa Pernilla August şi celebrul actor Christian Bale.
Noe/ Noah - anul 2014
Filmul creștin „Noe/ Noah“ este bazat pe povestea biblică „Arca lui Noe“, cel care este ales de Dumnezeu pentru a duce la bun sfârşit o misiune de salvare a omenirii din calea unui potop apocaliptic. Protagonistul este actorul Russell Crowe, căruia i se alătură actorii Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Logan Lerman, Anthony Hopkins şi Douglas Booth.
Pelicula a fost foarte apreciată, dar s-a lovit și de controverse. În urma proiecţiilor speciale, lungmetrajul a fost interzis în ţările arabe din Orientul Mijlociu, autorităţile considerând că filmul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.