Top cinci remedii naturale pentru călcâie fine

Top cinci remedii naturale pentru călcâie fine © foto simbol Pixabay

Sezonul călduros de primăvară ne îndeamnă să avem grijă ca picioarele noastre să respire şi să avem călcâie foarte fine. Este momentul să dăm jos pantofii şi să scoatem sandalele de la naftalină.

În cazul în care călcâiele noastre nu sunt în cea mai bună formă, le putem „repara” prin remedii naturale pe care le putem prepara chiar în intimitatea casei.

Remedii naturale pentru călcâie fine

1. Ulei vegetal – După ce se curăţă picioarele de impurităţi este indicat să se alice un strat de ulei vegetal în zonele în care pielea este crăpată. Se lasă a acţiona o noapte întreagă, trebuie doar să purtaţi o pereche de şosete groase.

2. Cremă cu lămâie şi glicerină – Picioarele se înmoaie în apă caldă în care se adaugă sare grunjoasă, glicerină şi zeamă de lămâie. După aproximativ 20 de minute folosiţi un dispozitiv abraziv pentru îndepărtarea celulelor moarte.

3. Miere – Mierea este un produs excelent pentru hidratarea picioarelor care are puternice proprietăţi antibacteriene. Se amestecă o ceaşcă de miere cu 10 litri de apă caldă şi se înmoaie picioarele preţ de 15 minute, apoi se îndepărtează pielea uscată.

4. Ceara cu parafină – Se amestecă ceară cu parafină cu ulei de cocoș şi se încălzeşte amestecul până când devine omogen. Se lasă la răcit şi se aplică pe picior. Se lasă să acţioneze întreaga noapte şi se îndepărtează a doua zi dimineaţa.

5. Cremă cu banane şi avocado – Se ia pulpa unei banane şi se aplică pe zonele afectate cu crăpături ale picioarelor. Banana se poate mixa cu jumătate de avocado care se aplică la nevoie până când călcâiele capătă un aspect fin.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro